Liga 1: a Sepsi dobogója és az FCSB bajnoki reménye a tét

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2021.05.16. 13:28
null
A dobogó a tét a Sepsi OSK számára (Fotó: Sepsi OSK)
Szokatlanul késői időpontban, helyi idő szerint 22 órás kezdéssel fogadja vasárnap este az FCSB-t a Sepsi OSK a Liga 1 rájátszásában. A székelyföldi csapat idén még veretlen az egykori Steaua ellen, és a CFR szombat esti craiovai sikerének (3–1) köszönhetően egy újabb győzelemmel felléphet a dobogó harmadik fokára.

A bukaresti csapat viszont még nagyobb győzelmi kényszerben van, hiszen a listavezető kolozsváriak előnye immár négy pont, és ha az FCSB nem nyert Sepsiszentgyörgyön, már kedden, a Botosani–CFR találkozón eldőlhet a bajnoki cím. A fővárosi együttesnek több sérült alapemberét, Andrei Miront, Ionut Pantarut, Adrian Sutot és Florinel Comant is nélkülöznie kell, míg a Sepsinél a hosszabb ideje sérült Fülöp István és Radoszlav Dimitrov mellett a húzódással bajlódó Anass Achahbar játéka kérdéses. Ezen kívül az OSK – már a következő szezonra is gondolva – négy játékos szerződésbontását és távozását is bejelentette a héten: az algériai védő, Rasid Buhenna, a francia szélső, Bryan Nouvier, a svájci támadó, Simone Rapp és a román balhátvéd, Florin Stefan sincs már a székelyföldi klubnál.

A CFR legyőzése után nemcsak célokban, hanem pénzben is emelte a tétel a Sepsi vezetése: a Fanatik bukaresti portál értesülései szerint a szentgyörgyi játékosok fejenként 5000 eurós rekordprémiumot kapnak siker esetén.

Bár a pénteken bejelentett járványügyi enyhítésekkel a román kormány újra engedélyezte a nézők jelenlétét a sporteseményeken, ezt a rangadót és a jövő heti hétközi fordulót is még zárt kapukkal rendezik: az idő rövidsége miatt a kluboknak és a szövetségnek sem volt ideje megszervezni az ellenőrzött beléptetést. Az első, nézők előtt játszott találkozó így a május 22-i Universitatea Craiova–Astra kupadöntő lesz, a bajnokságban pedig csak a felsőház utolsó fordulójában (május 27.) engedik be a szurkolókat.

ROMÁN LIGA 1
RÁJÁTSZÁS, 8. FORDULÓ
21.00:
Sepsi OSK–FCSB – élőben az NSO-n!

A felsőház állása: 1. CFR 48 pont (8 mérk.), 2. FCSB 44 (7 m.), 3. Craiova 37 (8 m.), 4. Sepsi 36 (7 m.), 5. Botosani 31 (8 m.), 6. Academica Clinceni 29 (8 m.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik