Klub-vb: a Katarban élő magyar zenész Bayern-szurkoló, s ott lesz a döntőn

Vágólapra másolva!
2021.02.11. 11:07
null
Marschall Tamás élőben nézhette végig a Bayern München–al-Ahli mérkőzést a klubvilágbajnokságon
Marschall Tamás 2008 óta Katarban él, zenészként dolgozik és hosszú évek óta Bayern München-szurkoló. A  2021-es katari klubvilágbajnokságon az elődöntőben élőben tekinthette meg kedvenc csapatát, de a döntőn is ott lesz, ráadásul megtisztelő feladatot kapott. 


– Mióta él Katarban?
– Nagyon régóta, 2008 szeptemberében költöztem ki – mondta a Nemzeti Sportnak Marschall Tamás. – A Katari Szimfonikus Zenekarban kezdtem el dolgozni alapító tagként mint zenész.

– Már akkor a münchenieknek szurkolt, amikor kiköltözött Katarba?

– Ősrégi Bayern-szurkoló vagyok, a mi családunkban tradíció volt a német futball iránti szeretet. Kilencévesen jártam először Münchenben a családommal, és élőben tekinthettem meg egy Bundesliga-mérkőzést. Azóta töretlenül a bajoroknak szurkolok.


– Hogyan lett részese Katarban a müncheniek szurkolói csoportjának?
– A csapat abban az időben kezdett el egyre többször, évente Katarban edzőtáborozni, amikor én kiköltöztem. Szorgosan jártam az edzéseikre a látvány kedvéért, na meg persze az aláírások, fényképek miatt. Egy idő után úgy döntöttem, hogy alapítok egy csoportot a Facebookon, így ismertem meg több helyi magyar Bayern-szurkolót is.

Marschall Tamás a hangszerével
Marschall Tamás a hangszerével

– Ezzel a csoporttal vett részt a klubvilágbajnokság elődöntőjén is?
– Nem, ez a csoport az idő múlásával szép lassan a feledésbe merült, én viszont a munkám miatt felkérést kaptam, hogy zenéljek a klubvilágbajnokságon, amit persze azonnal elfogadtam. Ezt követően keresett meg egy néhány főből álló szurkolói csoport, amelynek tagjai szintén az esemény miatt álltak össze. Az elnökük azt hitte a nevem miatt, hogy német vagyok, és azt mondta, hogy megtiszteltetés lenne, ha csatlakoznék hozzájuk. Elárultam, hogy Magyarországról jöttem, de így is megtisztelőnek vették a részvételem, én vagyok a csoport első európai tagja. Tudtuk előre, hogy lehetnek szurkolók a klub-vb alatt, így még több embert toboroztunk – velük vettem részt az elődöntőn is.

– Az előadásukat a stadionon belül vagy kívül adták, illetve adják elő a finálét megelőzően?
– A szigorú szabályok miatt az előadóművészek nem kaptak bejárást az arénába, előtte zenélünk.

– Ha már szigorú intézkedések, hogyan zajlott a jegyvásárlás és milyen szabályok vonatkoznak az ottani szurkolókra, akik kilátogatnak a meccsekre?
– Hivatalosan úgy hirdették meg a jegyvásárlást, hogy a stadion harminc százalékába válthatnak jegyet a szurkolók. A vásárlás az interneten keresztül történik, majd el kell látogatni a Kongresszusi Központba, ahol koronavírustesztet csinálnak. A mérkőzésre csak úgy engedélyezett a belépés, ha az ember fel tud mutatni egy legfeljebb hetvenkét órával ezelőtti negatív tesztet. Ezen kívül a maszk viselése kötelező.

A beIN SPORTS videójában 7:00-tól láthatja és hallgathatja Marschall Tamást:

KLUBVILÁGBAJNOKSÁG, KATAR

ELŐDÖNTŐ
Bayern München (német)–al-Ahli (egyiptomi) 2–0(Lewandowski 17., 86.)
Korábban
Tigres UANL (mexikói)–Palmeiras (brazil) 1–0(Gignac 54. – 11-esből)

A 3. HELYÉRT
Csütörtök, 16.00:al-Ahli (egyiptomi)–Palmeiras (brazil)
DÖNTŐ
Csütörtök, 19.00:
Bayern München (német)–Tigres UANL (mexikói)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik