Klub-vb: a brazil eldöntötte, Robinhóékkal játszik a Barca

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.13. 10:04
Az ázsiai BL-győztes Kuangcsou Evergrande a brazil válogatott Paulinho 93. percben szerzett góljának köszönhetően 2–1-re legyőzte a CONCACAF-zóna Bajnokok Ligáját megnyerő Club Américát a Japánban zajló klubvilágbajnokság negyeddöntőjében, ezzel bejutott a legjobb négy közé, és készülhet a Barcelona elleni mérkőzésre. A japán bajnok Sanfrecce Hirosima 3–0-ra legyőzte a Kongói DK-beli TP Mazembét, és szintén bejutott az elődöntőbe.

A gól nélküli első félidőt követően a Club América a mexikói válogatott Oribe Peralta révén a második játékrész elején megszerezte a vezetést, de Luiz Felipe Scolari együttese, a kantoni Evergrande a hajrában Cseng Lung találatával egyenlített. Az ázsiai csapatban a Real Madrid, a Manchester City és a Milan korábbi játékosa, Robinho már nem volt a pályán, hiszen a szünetben lecserélték.Club América a mexikói válogatott Oribe Peralta révén a második játékrész elején megszerezte a vezetést, de Luiz Felipe Scolari együttese, a kantoni Evergrande a hajrában Cseng Lung találatával egyenlített. Az ázsiai csapatban a Real Madrid, a Manchester City és a Milan korábbi játékosa, Robinho már nem volt a pályán, hiszen a szünetben lecserélték.

A szurkolók talán már a hosszabbításra készültek, amikor a 93. percben a Konföderációs-kupa-győztes brazil Paulinho is bevette a mexikói csapat kapuját, ezzel kiharcolva a továbbjutást a kínai alakulat számára.

A Kuangcsou Evergrande a csütörtöki elődöntőben 11.30 órától a Barcelonával csap össze.

A másik ágon a japán bajnok Sanfrecce Hirosima – amely a házigazda jogán vehet részt a tornán – magabiztosan, 3–0-ra legyőzte az afrikai BL-t megnyerő TP Mazembét.

A hazaiak az első két góljukat szöglet után szerezték, előbb Siotani Cukasza, majd Csiba Kazuhiko talált be, a végeredményt pedig a hajrában Aszano Takuma állította be.

A Sanfrecce Hirosima az elődöntőben a River Plate-tel játszik, míg a Kongói DK-beli együttes az ötödik helyért a Club Américával csap össze.

FIFA-KLUBVILÁGBAJNOKSÁG
NEGYEDDÖNTŐ
Club América (mexikói)–Kuangcsou Evergrande (kínai) 1–2
(0–0)
Oszaka, Nagai Stadion. V: Eriksson (svéd)
Gólszerző: O. Peralta (55.), ill. Cseng Lung (80.), Paulinho (93.)

TP Mazembe (Kongói DK-beli)–Sanfrecce Hirosima (japán) 0–3 (0–1)
Oszaka, Nagai Stadion. V: Roldán (kolumbiai)
G: Siotani (44.), Csiba (56.), Aszano (78.)

A TOVÁBBI PROGRAM

AZ 5. HELYÉRT
December 16., 8.30, Oszaka:
TP Mazembe (Kongói DK-beli)–Club América (mexikói)

ELŐDÖNTŐ
December 16., 11.30, Oszaka:
Sanfrecce Hirosima (japán)–River Plate (argentin)
December 17., 11.30, Jokohama: Barcelona (spanyol)–Kuangcsou Evergrande (kínai)

A 3. HELYÉRT
December 20., 8.00, Jokohama:
az 1. elődöntő vesztese–a 2. elődöntő vesztese

DÖNTŐ
December 20., 11.30, Jokohama:
az 1. elődöntő győztese–a 2. elődöntő győztese

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik