Játékossors: ismét légiósnak állhat a világ legidősebb profi labdarúgója

Vágólapra másolva!
2022.12.08. 14:33
null
Miura a reptéren, úton Portugália felé (fotó:
Minden jel arra mutat, hogy 55 évesen újra Európába igazolhat Miura Kazujosi, aki minden idők legidősebb profi labdarúgójának tekinthető.

A portugál A Bola értesülései szerint Miura Kazujosi a portugál másodosztályban 14. helyen álló Oliveirense csapatához igazolhat.

A lap szerint a veterán csatár már úton van Portugáliába, ezt egy szerdán, a repülőtéren készült fotóval illusztrálták.

Miura az idei év elején került a japán negyedosztályban szereplő Szuzuka Point Getters csapatához – klubja a másodosztályú Jokohama FC adta kölcsön egy évre –, s ha hinni lehet a statisztikáknak 18 mérkőzésen két gólt szerzett.

Az átigazolás hihetőségét támaszthatja alá az a tény, hogy a Jokohama FC tulajdonosa az Onodera csoport, amely az Oliveirense 52.5 százalékos tulajdonosa is.

A „Kazu királynak” is becézett futballista 1986-ban a brazil Santosban kezdte pályafutását profiként, aztán több brazil és japán együttesben is megfordult. Európában az olasz Genoában, majd a zágrábi Dinamóban játszott, de légióskodott Sydneyben is. A japán válogatottban 89 meccsen jutott szóhoz, és 55 gólt szerzett 1990 és 2000 között.

A csatár tavaly azt nyilatkozta, nem hiszi, hogy valaha is abbahagyja a labdarúgást.

Miura a japán élvonal legidősebb gólszerzője, valamint a válogatott történetének második legeredményesebb futballistája.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik