Horvátország: az eszékiek Muraszentmártonban készülnek

P. L.P. L.
Vágólapra másolva!
2022.06.21. 20:19
null
Fotó: Facebook/NK Osijek
Hétfő délutántól már a horvát-szlovén határnál fekvő Muraszentmártonban készül a horvát labdarúgó-bajnokság első osztályának harmadik helyezettje, az NK Osijek.

 

A Nagykanizsától mindössze 60 kilométerre található, termálfürdőjéről is nevezetes Muraszentmárton (Sveti Martin na Muri) bő fél évtizeddel ezelőtt még a horvát válogatott bázisául is szolgált több alkalommal, s Nenad Bjelica szakvezető is örömmel bólintott rá a lehetőségre, hogy ideutazzanak. Kleinheisler László klubja múlt szombaton egy felkészülési meccset már hagyott maga mögött, a Gradski vrt-stadionban 1–0-ra győzött a szintén első ligás Slaven Belupo ellen.

Több mint 30 játékos kerekedett fel Eszékről, ugyanakkor később csatlakozott a kerethez Mihael Zaper. Kleinheisler sérülését még kúrálják, illetve az első számú kapus, legutóbb a horvát válogatott hálóját éppen Párizsban védő Ivica Ivusic számára a pihenő még néhány napig tart.

Az előző idény egyik felfedezettje, az NK Istránál kölcsönben szereplő 20 esztendős támadó, Dion Drela Beljo szintén az eszékiekkel utazott, ellenben a koszovói válogatott Mirlind Daku már vissza is tért a szlovén ND Muréhoz, ahol az elmúlt idényben is futballozott kölcsönben. A szlovén válogatott Damjan Bohar esetében újra esély kínálkozik arra, hogy pályafutása Lengyelországban folytatódjon, egyelőre azonban Szentmártonban készülhet.

Az NK Osijek első felkészülési találkozójára az edzőtáborban pénteken kerül sor, ezt az ausztriai Wolfsbergben rendezik meg, ahol az ATSV vendége lesz az Eszék. Egy nappal később már Feldkirchenben mérkőzhetnek Mile Skoricék, akkor az osztrák Bundesligában hatodik Austria Klagenfurttal meccselnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik