Gyász: lezuhant egy brazil csapat repülője, négy játékos meghalt

Vágólapra másolva!
2021.01.24. 19:15
A brazil negyedosztályban szereplő Palmas FR labdarúgócsapatának négy játékosát, valamint a klub elnökét szállította az a kisrepülőgép, amely a felszállás közben lezuhant a Tocatins állam székhelyéhez közeli reptér kifutópályájának végén magyar idő szerint vasárnap reggel – adta hírül a Reuters hírügynökség.

A hétfő esti kupamérkőzésének helyszínére Goianiába a csapat nagy része már korábban elutazott, a gépen utazó négy játékos azonban napokkal korábban pozitív koronavírustesztet adott, így csak vasárnap reggel indulhatott a többiek után.

A gépen tartózkodó mind a hat személy – a negyedosztályú klub elnöke, Lucas Meira, a négy labdarúgó (Lucas Praxedes, Guilherme Noé, Ranulé és Marcus Molinari), valamint a repülőt vezető pilóta – egyaránt életét vesztette.

„A repülőgép felszállt, ám a kifutópálya végén visszazuhant a földre. Sajnálattal közöljük, hogy a balesetnek nincsenek túlélői” – állt a klub hivatalos Facebook-oldalán olvasható közleményben.

Az 1997-ben alapított klub jelenleg a brazil negyedosztályban szerepel, korábban hétszer nyerte meg a Tocantins állami bajnokságot – legutóbb éppen tavaly.

Az elmúlt időszakban nem ez az egyetlen légikatasztrófa, amely a brazil labdarúgást sújtja, 2016 novemberében a Copa Sudamericana döntőjére utazó Chapecoense csapatát szállító repülőgép zuhant le, fedélzetén a helyet foglaló 68 utas közül 44-en tartoztak a Chapecoense hivatalos küldöttségéhez, 21-en újságírók voltak, hárman pedig a klub vendégei, ám csak három játékos élte túl a balesetet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik