nemzetisport.hu
2016.11.09 15:02 Frissítve: 2016.11.09 15:16

Görögország: óriási botrány – elnyeli az erőszak a futballt?

Ismét kényszerszünet következik a görög labdarúgásban, és mivel a minapi erőszakos cselekményeknek nemzetközi szála is van, akár a görög klubok európai kupaszereplése, illetve a válogatott vb-selejtezőbeli játéka is veszélybe kerülhet.

Életkép a múlt heti Panathinaikosz–Standard Liege El-meccsről (Fotó: Reuters)

 

A görög labdarúgásban akkora a zűrzavar, hogy az elmúlt hónapban a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) rendkívüli bizottságot állíttatott fel az ország szövetségének irányítására. Ez azonban, úgy tűnik, olaj volt a tűzre.

A múlt hét második felében, mintegy a sokszor balhékkal járó Olympiakosz–Panathinaikosz örökrangadó (3–0) felvezetéseként ismeretlen személyek életveszélyesen megfenyegették Jannisz Cahilidiszt, a nemrégiben felállított játékvezetői bizottság vezetőjét.

Válaszul Cahilidisz, valamint a háromtagú bizottság további két tagja, Jorgosz Bikasz és Dimitrisz Kalivasz lemondott. A görög szövetség rögtön kilátásba helyezte: újabb erőszakos cselekmény esetén nem haboznak majd felfüggeszteni a játékot a görög bajnokság összes osztályában, ami azzal járhat, hogy a görög klubokat, illetve a válogatottat kitiltják a nemzetközi porondról.

Ezek után talán nem lepődött meg senki, hogy ismeretlenek késztetést éreztek arra, hogy felgyújtsák az egyik érintett bizottsági tag, Jorgosz Bikasz házát Halkidikiben.

Az alighanem provokatív bűntény után a labda ismét a szövetség térfelén pattogott – és a bajnokság bizonytalan időre szóló felfüggesztését bejelentő határozat szerdán meg is született.

2022.11.24 17:30:06

Minden más foci nemzetisport.hu

Igaz, nem volt könnyű kicsikarni a három pontot az emberhátrányban is veszélyesen futballozó Rózsahegy ellen.

2022.11.22 16:13:04

Minden más foci nemzetisport.hu

A Viber szórakoztató és interaktív tippjátékkal ünnepli a labdarúgás legnagyobb eseményét!

2022.11.20 16:27:13

Minden más foci nemzetisport.hu