Ghána: 17 év után hazaigazolt a válogatott gólrekordere

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.11.10. 12:00
null
Asamoah Gyan (Fotó: AFP, 2018)
Asamoah Gyan, a ghánai labdarúgó-válogatott gólrekordere 17 év után visszatért hazája bajnokságába. A 34 éves csatár az Asante Kotokóhoz szeretett volna igazolni, de végül nem jött lére a megállapodás, ezért az afrikai ország egyik legújabb klubjához, a 2006-ban alapított Legon Cities FC-hez szerződött – írja az MTI.

 

Asamoah Gyan legutóbb 17 évvel ezelőtt játszott Ghánában, majd a Liberty Professionals csapatából az olasz Udineséhez távozott, később pedig szerepelt többek között a francia Rennes és az angol Sunderland színeiben, illetve az Arab Emírségekben, Kínában, Törökországban és Indiában is.

A válogatottban 109 mérkőzésen 51 gólt szerzett – mindkettővel csúcstartónak számít hazájában –, s alapember volt a 2006-os, a 2010-es és a 2014-es világbajnokságon is.

A ghánai élvonalban tíz hónapos kényszerszünet után, szombaton folytatódik a játék az új idény rajtjával. A koronavírus-járvány miatt az összes játékost, edzőt és csapatvezetőt rendszeresen tesztelik, a klubok a stadionok befogadóképességének csupán a negyedét használhatják ki, és a nézőknek maszkot kell viselniük.

A 18 csapatos, 34 fordulóból álló bajnokság televíziós közvetítési jogait a kínai StarTimes cég vásárolta meg, a szövetség bevétele egymillió dollárral nő az előző idényhez képest.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik