Futsal: Kovács Gábor ismét világbajnokságon vezet

Vágólapra másolva!
2021.07.01. 20:46
null
Kovács Gábor ismét világbajnokságon vezet (Fotó: mlsz.hu)
A Magyar Labdarúgó-szövetség a hivatalos honlapján számolt be róla, hogy az első számú magyar futsal-játékvezető, Kovács Gábor neve is szerepel az idei futsal-világbajnokság játékvezetői keretében.

 

A magyar játékvezető pályafutása második vb-jén kap szerepet, hiszen 2012-ben, Thaiföldön már vezetett a világ legjobb csapatainak.

„Nagyon sok jó játékvezető van Európában, ezért hatalmas megtiszteltetés, hogy az én nevem is szerepel a világbajnoki keretben. Nagyon örülök a jelölésnek, hiszen a világbajnoki szereplés a szakma csúcsának számít, és a FIFA ezzel az eddigi pályafutásomat is elismerte. Ezúton is köszönöm mindenkinek, aki az elmúlt években segítette a pályafutásomat, és hozzájárult ehhez a jelöléshez. Egyébként a bő keret tagjaként már hat hónapja készülök a világbajnokságra, a nemzetközi szövetség rendszeresen tart online felkészítéseket, valamint a többi kerettaghoz hasonlóan már hosszú ideje egyéni edzésterv alapján készülök a tornára” – mondta az mlsz.hu-nak Kovács Gábor.

A 2020-ról idénre halasztott világbajnokságot 24 csapat részvételével rendezik meg (a mieink nem jutottak ki a tornára) három litvániai városban, Vilniusban, Kaunasban és Klaipedában. A tornán összesen 52 mérkőzést játszanak, ezeket osztják fel a végleges keretbe nevezett 38 játékvezető között.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik