Fortuna Liga: vezetett a DAC, a Slovan sportigazgatója a bíróknál járt

DUDUCZ TIBOR (Pozsony)DUDUCZ TIBOR (Pozsony)
Vágólapra másolva!
2022.09.01. 14:15
null
Erre a visszahúzásra nem kapott büntetőt a Dunaszerdahely (Fotó: dac1904.sk)
Ég és föld. Míg szombaton Trencsénen óriási csalódást okozott szurkolóinak a Dunaszerdahely, szerda este a pozsonyi Slovan otthonában az idény legjobb teljesítményével rukkolt elő a sárga-kék társaság.

Már hozzászokhattunk, hogy a Nemzeti Stadionban enyhén lejt a pálya. A találkozó után egy felvétel is megjelent, melyen Richard Trutz, a Slovan sportigazgatója a találkozó szünetében, 1–0-s dunaszerdahelyi vezetésnél kijön a bírói öltözőből. Sajnos Pozsonyban nem maradt el a magyargyalázás sem.

„Nagyon jól játszott az együttes. Sokat futottunk, harcoltunk. Úgy néztünk ki, mint ahogy egy igazi csapatnak kell” – mondta a Nemzeti Sportnak Kalmár Zsolt. Mint a magyar középpályás elmondta, a szombati, balul sikerült találkozó után a napok főleg a pihenésről szóltak. „Az idény elején nagyon sűrű volt a programunk, így a Slovan elleni találkozó előtt a frissességre koncentráltunk. Ezen kívül remekül voltunk taktikailag is felkészítve. A mester felforgatta az összeállítást, páran nem azon a poszton játszottak, ahol szoktak, de mindenki nagyon jó teljesítményt nyújtott, maximálisan odatette magát” – folytatta a 27 éves középpályás.

Amikor negyedórával a vége előtt Kalmár pályára lépett, Cesar Blackman át akarta neki adni a csapatkapitányi karszalagot. A magyar játékos azonban jelzett neki, hogy hagyja. „Nem volt idő, hogy ezzel törődjünk, hisz egyből bedobással jöttek a hazaiak. Mindegy, hogy ki a csapatkapitány. A legfontosabb, hogy mindenki hozza a teljesítményét. Ez szerda este megvolt. Csak az bánt, hogy ha pontosabbak vagyunk, akkor megnyerhettük volna a meccset. Úgy a Slovannak, mint nekünk is megvoltak a lehetőségeink. A mai teljesítményt kell továbbvinnünk. A Slovan nagyon jó játékerőt képvisel, mi pedig mindenben fel tudtuk vele venni a versenyt.”

A Slovan büntetőből egyenlített. A szabálytalanságot azonban a több oldalról visszajátszott felvételeken sem lehet látni.

„Nekem úgy tűnt, hogy a játékvezető először színészkedésért akar sárga lapot adni a hazai játékosnak. Majd hirtelen a tizenegyes pontra mutatott” – mondta a televízió stúdiójában a volt többszörös szlovák válogatott Marek Sapara.

„Úgy láttam, hogy a Slovan-játékos már nem tudott mit csinálni, így feldobta magát. A másik oldalon meg Krsztovics visszarántását a játékvezető nem ítélte szabálytalannak. „Sajnos ez van” – sóhajtott egy nagyot Samuel Petrás, a Dunaszerdahely kapusa. „Már hozzászoktunk, hogy Pozsonyban nem ítélnek számunkra büntetőt” – tette hozzá Kalmár Zsolt. A visszajátszások alapján a hazai Abena a kapura törő Krsztovicsot a mezénél fogva visszarántotta, de a játék folytatódott…

A találkozó után a „Futbalové zákulise” (foci a színfalak mögött) Facebook-oldalán egy rövid videó jelent meg, amint Richard Trutz, a Slovan sportigazgatója a szünetben 1–0-s vendégvezetésnél a játékvezetők öltözőjéből jön ki. Mindkét fentebb említett eset a második félidőben történt. A Nemzeti Sport információja alapján az eset bekerült a találkozó hivatalos jegyzőkönyvébe.

Sajnos már megszoktuk azt is, hogy a Dunaszerdahely idegenbeli találkozóin rendszeres a magyargyalázás, a Szlovák Labdarúgó-szövetség pedig rendszeresen szemet huny e jelenség felett.

A szerdai találkozón is rendszeresen felhangzott a „magyar ku**ák” vagy az „üsd a magyar fejét” rigmus. Ezen kívül azt is üvöltötték a hazai ultrák, hogy „Megölünk titeket!”. A Slovan bemondója még arra sem vette a fáradságot, hogy figyelmeztesse az ultrákat. A Nemzeti Sport információi szerint Dunaszerdahelyen a magyargyalázás terén betelt a pohár, komoly lépéseket készül tenni a felvidéki klub.

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
8. FORDULÓ
Slovan Bratislava–DAC 1904 1–1 (0–1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik