D. S. B.
2023.02.02 09:29 Frissítve: 2023.02.02 09:45

Fortuna Liga: új főtámogatója lett a kassai futballklubnak

Január végétől új főtámogatója lett a többségi magyar tulajdonban lévő FC Kosice (Kassa) labdarúgócsapatának, a szlovákiai Niké szerencsejátékszervező cég formájában. A jelenleg a másodosztályban szereplő nagy hagyományokkal rendelkező klubhoz két éve érkeztek magyar tulajdonosok. Szlovák partnereikkel közös eddigi munkájuk elismeréseképpen is felfogható az új támogató érkezése – írta lapunkhoz eljuttatott közleményében a kassai klub.

 

Új főtámogatója lett az FC Kosicének (Fotó: FC Kosice)

Sántha Gergely, FC Kosice felügyelő bizottságának elnöke elmondta: „Nagyon örülünk, hogy egy ilyen sikeres és egész Szlovákiában jelen lévő cég csatlakozik támogatóinkhoz, mint a Niké. Úgy gondolom, hogy a FC Kosice labdarúgóklubba történő befektetésünk egy hosszútávú projekt, de már most sikeresek tudtunk lenni abban, amit két évvel ezelőtt a szlovák partnereinkkel elkezdtünk, vagyis a kassai futball újjáépítésében. Örülök, hogy a Niké is látja ennek az építkezésnek az eredményeit és a folyamatosan fejlődő kassai labdarúgásban rejlő marketingkommunikációs értéket, aminek köszönhetően minket választott. Remélem, hogy a klub minél hamarabb a kelet-szlovákiai labdarúgás fellegvára lesz, és nemsokára együtt örülhetünk annak, hogy az FC Kosice ismét az első osztályban öregbítheti majd a kassai futball hírnevét.”

A kassai futballal létrejött kapcsolatnak örül a Niké vezérigazgatója is, Otto Berger: „A sport szorosan kapcsolódik a Nikéhez, ezért is örülök, hogy létrejött ez a megállapodás. Kassa sportváros, Szlovákiában pedig a futball a legnépszerűbb sportágak közé tartozik. Olyan klubokkal léptünk kapcsolatba, amelyek ambiciózusak, van elképzelésük, amelyek mögött céltudatos emberek állnak, és népszerűek a rajongók körében is. Az FC Kosice igen biztató jövőképet mutat, vezetői szeretnék visszajuttatni a csapat az első ligába. Bízom benne, hogy érkezésünkkel ez sikerülni is fog.”


Lelkesedését nem titkolta a klub elnöke, Trnka Dusan sem: „A Nikével létrejött együttműködés további lehetőségeket nyit meg az FC Kosice mint brand további fejlesztésében és építésében. A bizalom, mellyel megtisztelt bennünket a Niké, számunkra kötelezettséget jelent, és örülünk, hogy közösen folytathatjuk utunkat ezzel az erős és stabil partnerrel.”

2023.03.26 22:13:45

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Önmagában vöröskeresztes társaságnak minősíteni szigorúan tilos az ECA-t, hiszen részben a lázadók felvetéseire, részben pedig a tagok újabb források iránti éhségére alapozva elérte, hogy az UEFA-val együtt dolgozhasson a 2024 őszén életbe lépő kupareformokon. De hogy ezek jók lesznek-e vagy sem, most még megjósolhatatlan…

2023.03.25 22:59:25

Minden más foci nemzetisport.hu

2023.03.21 10:25:28

Minden más foci nemzetisport.hu

The head of the Hungarian Football Federation (MLSZ) can remain FIFA vice president but not UEFA vice president.

2023.03.19 16:03:43

Minden más foci nemzetisport.hu

Továbbra is vezeti a szlovák első osztályt a DAC, a nagyszombatiak sem tudtak pontot szerezni a MOL Arénában.

2023.03.19 14:47:49

Minden más foci nemzetisport.hu

A Craiova elleni fölényes, elégtételt jelentő győzelem után vereséggel kezdte a felsőházi rájátszást a Sepsiszentgyörgy.