nemzetisport.hu 2019.05.15 15:47 Frissítve: 2019.05.15 16:10

Foci a barátságért: Beckenbauer segíti a fiatal FTC-játékosokat

A játékosként és szövetségi kapitányként is világbajnok, kétszeres aranylabdás Franz Beckenbauer mentorként részt vesz május végén Madridban a Foci a barátságért programban. A Ferencváros három fiatal labdarúgóját is vendégül látja a Gazprom által szervezett esemény.

Franz Beckenbauer is ott lesz Madridban május végén

A május 29-től június 1-jéig tartó programon a Császár más híres futballsztárokhoz, sportszakértőkhöz és labdarúgó akadémiák képviselőihez hasonlóan megosztja tapasztalatait, érdekes történeteit a futball világáról, valamint tippekkel és tanácsokkal látja el a kezdő sportnövendékeket azzal kapcsolatban, hogy mikre érdemes figyelniük a sikerekben gazdag sportpályafutás elérésének érdekében.

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy részt vehetek a Gazprom Foci a barátságért nemzetközi gyermekprogramban, amely többek között olyan nélkülözhetetlen emberi értékeket képvisel, mint az egyenlőség, a jóság és az igazságosság. Ezen értékek nélkül nem élet az élet. A program célja, hogy példát mutasson a gyerekeknek a világ minden tájáról, és ráébressze őket, hogy a kompromisszumkészség egyik alapfeltétele sikereik elérésének, függetlenül attól, hogy a professzionális sport vagy az élet más területén képzelik el a jövőjüket” – mondta Beckenbauer.

A program során a foglalkozásokon túl tornát is szerveznek, amelyen a magyar fiatalok – két fiú és egy lány – nemzetközi összetételű csapatokban szerepelnek. A végjátékot június 1-jén Madrid főterén rendezik meg, a BL-döntő előtt.

2021.01.15 10:56:03

Minden más foci BODNÁR ZALÁN

„Felvette a vállára a keresztet, hogy a legjobb legyen/ a legnagyobb idegen hatalommal szemben.”

2021.01.12 14:40:53

Minden más foci MATYKÓ KÁROLY

A két csoportgyőztes által vívott döntőben a házigazdák Brazíliát győzték le.

2021.01.12 12:34:25

Minden más foci BOROS MIKLÓS

Két piros lap is villant a rangadón, a szentgyörgyiek ikszeltek a Craiovával.