nemzetisport.hu 2019.04.18 16:11 Frissítve: 2019.04.18 17:00

Gyerekfoci: az FTC növendékei a Foci a barátságért-vb-n

Az idén a Ferencváros fiatal labdarúgói vesznek részt a Foci a barátságért (Football for Friendship, azaz F4F) nemzetközi gyermekprogramban. A Gazprom égisze alatt zajló esemény keretében az FTC fiataljai május végén Madridban együtt futballozhatnak a világ minden tájáról érkező gyerekekkel, majd június elsején a helyszínen tekintik meg a Bajnokok Ligája döntőjét.

A Foci a barátságért két kabalafigurája

 

Magyarország három fiatal labdarúgót küld a madridi eseményre, amelynek keretében Foci a barátságért-világbajnokságot is megrendezik. Ennek döntőjét Madrid különleges hangulatú főterén, a Plaza Mayoron játsszák majd. Mindhárman az FTC növendékei, ők szerepelnek a tornán május 28-tól – őket az FTC egyik edzője is elkíséri.

A program célja az ifjúsági futball támogatása mellett a kilenc alapvető emberi érték; a barátság, egyenlőség, sportszerűség, egészség, béke, elhivatottság, győzelem, tradíció és becsület népszerűsítése a fiatalok körében, a focin keresztül.

A Nemzetközi Barátság Táborba világhírű labdarúgók és játékvezetők is kilátogatnak, s különféle sporteseményeken és edukációs programokon játszanak és sportolnak együtt a gyerekekkel. A táborban többek között különleges tematikájú edzések, valamint a Kilenc Érték Iskola mesterkurzusai és játékos programjai várják a résztvevőket.

Hajnal Tamás az esemény nagykövete lett (Fotó: Tumbász Hédi)

„Amikor értesültem arról, hogy idén a Fradi és a klub kötelékében focizó gyerekek és edző vesz részt az F4F focitornán Madridban, rögtön a saját hasonló élményeim jutottak eszembe. Gyerekkoromban én is több hasonló eseményen vettem részt, és a közös mindben az volt, hogy rengeteg élményt adott számomra emberileg és szakmailag is. Felbecsülhetetlen szerepe lehet egy kis focistának nagy tervekkel a fejében egy ilyen tornán részt venni, focizni, más kultúrából, országokból érkező hasonló korú gyerekekkel találkozni. Nagy izgalom ez egy gyerek életében, emlékeim szerint. Kívánom, hogy a részt vevő gyerekek sok hasznos, emellett minél szebb és értékesebb élményekkel gyarapodva térjenek haza” – mondta az ötvenkilencszeres válogatott Hajnal Tamás, a Foci a barátságért-program magyarországi nagykövete.

A Foci a Barátságért nemzetközi gyermekprogram a Gazprom támogatásával jött létre 2013-ban. A programot az UEFA, a FIFA, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, egyes nemzeti labdarúgó szövetségek, nemzetközi jótékonysági szervezetek, sikeres sportolók és a világ vezető futballklubjai is támogatják. A projekt eddigi hat szezonjában több mint 5500-an vettek részt, illetve 4.5 millió fölött volt a követők száma a világ minden tájáról, köztük híres sportolók, művészek és politikusok.

Elmaradhatatlan kellék a barátságot szimbolizáló zöld-kék karszalag

 

2020.02.24 18:49:13

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR, ZOMBORI ANDRÁS

AZ MLSZ életműdíjasa szerint Törőcsik Andrásnak Maradonánál is jobb képességei voltak, a mai hazai edzők közül Kuttor Attilát emeli ki.

2020.02.21 23:01:18

Magyar válogatott L. P. I.

2020.02.21 00:14:59

Magyar válogatott DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Egy kulcspozícióban biztosan jobbak vagyunk a bolgároknál.

2020.02.20 23:49:59

Magyar válogatott S. T. J.