Flamengo: meg sem ünnepelték a Libertadores-kupát, megnyerték mellé a bajnokságot is

Vágólapra másolva!
2019.11.25. 09:52
null
Így ünnepeltek Rióban a Flamengo-szurkolók (Fotó: AFP)
Mint beszámoltunk róla, a Flamengo drámai hajrában legyőzte a River Plate-et a Libertadores-kupa döntőjében, másnap pedig a brazil bajnoki címet is bezsebelte a riói együttes – mindezt úgy, hogy hazájában pályára sem kellett lépnie. Történt ugyanis, hogy az első számú üldözője, a Palmeiras 2–1-re kikapott a Gremiótól, így négy fordulóval az idény vége előtt behozhatatlan előnyre tettek szert Jorge Jesus tanítványai.


1963 óta először fordult elő, hogy egy brazil klub így duplázzon, akkor a Pelé vezette Santos ért csúcsra Brazíliában és a Libertadores-kupában is. Érdekesség, hogy akkor is egy argentin csapat, a Boca Juniors húzta a rövidebbet a dél-amerikai „Bajnokok Ligájában”.

A Flamengo története hatodik bajnoki címét szerezte meg, míg a Libertadores-kupát 1981 után most másodszor nyerte meg.

Közben a spanyol, a brazil és a portugál sajtó egyaránt arról cikkez, Jorge Jesus sikereinek köszönhetően az FC Barcelona érdeklődését is felkeltette, így akár a portugál szakvezető is válthatja a sokat kritizált Ernesto Valverdét a katalán klub kispadján.



A brazil bajnokság élmezőnye: 1.: Flamengo (34 meccs/81 pont), 2.: Santos (34/68), 3.: Palmeiras (34/68), 4.: Gremio (34/59)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik