FIFA: Blattert augusztus végén hallgatja meg a CAS

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.07.08. 16:48
Augusztus 25-én hallgatja meg a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) a minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől eltiltott Joseph Blattert, a nemzetközi szövetség (FIFA) előző elnökét.

A lausanne-i székhelyű CAS pénteken közölte a meghallgatás időpontját.

Blatter összeférhetetlenség és hűtlen kezelés miatt nyolcéves eltiltást kapott a FIFA etikai bizottságától, mert 2011 februárjában állítólag kétmillió svájci frankot adott Michel Platininek, az európai szövetség (UEFA) elnökének. Mindketten tagadták bűnösségüket. A svájci sportdiplomata értékének megfelelő kompenzációnak nevezte az összeget, amelyet – mondta – tanácsadóként kapott az UEFA első embere. Platini úgy kommentálta a kifizetést, hogy az a 1999 januárja és 2002 júniusa között elvégzett munkájáért járt neki, csak késedelmesen kapta meg. Az együttműködésről ugyanakkor nem született írásos szerződés.

A rájuk eredetileg kiszabott egyaránt nyolcéves eltiltást a FIFA fellebbviteli bizottsága mindkettejük esetében hat évre mérsékelte. Ezután Platini a CAS-hoz fordult, amely négy esztendőre csökkentette az eltiltást, majd kijelentette, hogy a svájci legfelsőbb bíróságon támadja meg az ítéletet.

Blatter ellen szövetségi nyomozás is zajlik Svájcban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik