FIFA: az FA kiterjesztené Anelka eltiltását a többi tagállamra

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.18. 11:43
Az angol Labdarúgó-szövetség (FA) arra kéri a nemzetközi szövetséget (FIFA), hogy terjessze ki a Nicolas Anelkát sújtó ötmérkőzéses eltiltást a többi tagállam bajnokságára is. A West Bromwich Albion támadóját a West Ham United elleni bajnokin tett kézmozdulatáért tiltották, a döntés után pedig a játékos azonnali hatállyal megszüntette szerződését a klubjával.

Anelka december 28-án, a West Ham United ellen szerzett első gólja után tett olyan kézmozdulatot, amelyet Dieudonné M'bala M'bala ismert francia komikus szokott, akinek többször is meggyűlt a baja az igazságszolgáltatással antiszemita megnyilvánulásai miatt. Valérie Fourneyron francia sportminiszter provokációnak nevezte a „fordított náci tisztelgésként” is értelmezett mozdulatot.

Az FA azt szeretné, ha Anelka akkor is letöltené büntetését, ha – és erre jó esély van – a játékos Anglián kívül folytatja pályafutását.

„Megerősíthetjük, hogy az FA felvette a kapcsolatot a FIFA-val az ügyben, és kérte a kiszabott szankció kiterjesztését a többi tagállamra. Jelenleg vizsgáljuk a beérkezett és rendelkezésünkre álló dokumentumokat” – nyilatkozta a FIFA szóvivője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik