FFT: Ferguson keze alatt nevelkedett, majdnem megszerezte Iniestát

FFT FFTFFT FFT
Vágólapra másolva!
2020.11.09. 11:37
„Nem igaz, hogy meg akartam szerezni Messit a Rangersbe, viszont Iniesta valós lehetőség volt. Végül Rijkaard meggondolta magát.” Alex McLeish válaszolt az FFT olvasóinak kérdéseire.

Az Aberdeen játékosaként a fiatal Alex McLeish Alex Ferguson keze alatt nevelkedett, és irányításával háromszor lett skót bajnok, illetve megnyerte az 1982–1983-as KEK-et is. A döntőben a Real Madrid volt az áldozat.

Miután 16 éven át volt aktív hőse a klubnak, edzőként is számos sikert ért el. A Motherwell és a Hibernian jelentette a tapasztalatszerzést, majd következett a Rangers, amellyel két alkalommal is az utolsó játéknapon lett bajnok, s a 2002–2003-as idényben triplázott a csapat. Több Premier League-kispadon is látott el szolgálatot, a Birmingham élén alaposan meglepte az Arsenalt, amikor megnyerte csapatával a Ligakupát. Ezt követően a nagy rivális Aston Villa vezetőedzője lett.

De az egész Északkelet-Skóciában kezdődött, amikor Ferguson megtette csapatkapitánnyá az Aberdeen élén. Hamarosan feldúlták Európát. Most Alex McLeish az FFT olvasóinak kérdéseire válaszolt.

A teljes interjút elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik