FFT: 10 nagy sztár kis klubnál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.20. 13:52
„Úristen, kit szerződtettünk?!” Gazza a Boston Unitedban, Claudio Caniggia a Dundee-ban, Giuseppe Signori Sopronban... Amikor a leg­nagyobb sztárok is alulértékelik magukat, őrült zűrzavar támad, lőn nagy diadal és komédia. 

A FourFourTwo összegyűjtött tíz megmagyarázhatatlan klubváltást a futballtörténelemből.
Ízelítő a cikkből:
Ízelítő a cikkből:

Claudio Caniggia
Dundee FC, 2000
‘Dun Time, Dun Coke, Dundee', harsogta a főcím, amikor a lenszőke gólgyáros, exbörtöntöltelék begördült a Dens Parkba. Menedzsere, Ivano Bonetti valahogy meggyőzte a klubvezetést, hogy az argentin válogatott karrierje újra kivirágzik Skóciában. Így is történt – hét hónapos lenyűgöző produkciója után Caniggiát szerződtette a Rangers, és visszahívták a válogatottba.

George Best
Dunstable Town, 1974

Két őrült szezonra Barry Fry menedzser szabad kezet kapott a Dunstable elnökétől, Keith Cheesemantől. Kölcsönbe vette Bestet – épp akkor hagyta el a Unitedet –, aki egy night clubban írt alá. „Szükségem volt Tommy Docherty (az MU menedzsere – a szerk.) engedélyére, mert a United már benevezte őt” – mondta Fry az FFT-nek. Ő nevetett: „Mi a fa…ért kellene engedélyeznem, hogy George a Dunstabubble-be menjen, ha az idén egyszer sem lépett pályára az Old Traffordon?” De kiderült, hogy háromszor is.

Giuseppe Signori
Sopron
, 2005

A 28-szoros olasz válogatott 38 évesen érkezett Magyarországra 2005-ben, Vízer László Máriusz invitálására. Igényei még voltak, klubja Ausztriában bérelt neki hotelszobát. Aligha volt kifizetődő az eltartása, nem váltotta meg a világot: tíz meccsen kapott szerepet és három gólt lőtt. Hamarosan belátta, hogy megöregedett, és a szezon végén visszavonult a profi futballtól.

A teljes cikk elolvasható a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik