FFT: Éric Cantona, a forradalmár zseni, aki visszahelyezte az MU-t a futballtérképre – 1. rész

V. Sz., FFTV. Sz., FFT
Vágólapra másolva!
2022.04.04. 19:19
Akkoriban nem úgy intézték a dolgokat, ahogyan Éric Cantona, de ma sem úgy szokták. A francia csatár körül rendszeresek voltak a balhék, mégsem sok mindenkinek volt hozzá hasonló aurája a futballtörténelem során. Éppen harminc éve kezdte meg tündöklését Angliában. 1. rész.

„Volna valakim – mondta Michel Platini az előtte álló félelmetes skótnak, aki korábban sikeres menedzserként dolgozott Skóciában, de ekkoriban éppen aktuális csapatát kellett bajnoki címhez juttatnia Angliában. A francia válogatott legendája, majd szövetségi kapitánya úgy érezte, ismeri azt az embert, aki a segítségére lehet. – Problémás srác, de nagyon tehetséges is. Tökéletes lenne a csapatba.”„Volna valakim – mondta Michel Platini az előtte álló félelmetes skótnak, aki korábban sikeres menedzserként dolgozott Skóciában, de ekkoriban éppen aktuális csapatát kellett bajnoki címhez juttatnia Angliában. A francia válogatott legendája, majd szövetségi kapitánya úgy érezte, ismeri azt az embert, aki a segítségére lehet. – Problémás srác, de nagyon tehetséges is. Tökéletes lenne a csapatba.”

Graeme Souness nem pontosan így látta. A Liverpool a kilencedik helyen állt a tabellán, sikerei elhalványultak. Aznap este megverte az Auxerre-t az Anfielden az UEFA-kupában, de ettől nem lett engedékenyebb, azonnal nemet mondott.

„Nézd, éppen tüzet oltok – válaszolta. – Próbálok néhány embert kitessékelni az ajtón, de ellenállnak. Az utolsó, amire szükségem van, az épp egy ellentmondásos figura.”

Így aztán a Liverpool elszalasztotta az esélyt, hogy megszerezze Éric Cantonát.

Éric Cantona legendás történetének első részét elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik