Felkészülés: Messi megszerezte karrierje 800. gólját – videó

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.03.24. 07:57
null
Lionel Messi megszerezte karrierje 800. gólját (Fotó: Getty Images)
Megszerezte pályafutása 800. gólját Lionel Messi, aki a világbajnoki címvédő argentin válogatott Panama elleni felkészülési mérkőzésének 89. percében 20 méterről tekert egy szabadrúgást a bal felsőbe, a dél-amerikai együttes pedig 2–0-ra győzött.

A hétszeres aranylabdásnak a mostani volt pályafutása 800. gólja minden sorozatot figyelembe véve, hiszen az FC Barcelonában 672-szer volt eredményes, a Paris Saint-Germainben 29-szer, az argentin válogatottban pedig 99 gólnál jár.

LIONEL MESSI KARRIERJÉNEK 800. GÓLJA


A világbajnokság óta első hazai mérkőzését játszó argentin válogatott együtt ünnepelte a szurkolókkal a katari torna megnyerését Buenos Airesben, ahol több labdarúgó is Emiliano Martínez emlékezetes ünneplését utánozta.

Lionel Messi pedig megköszönte a szurkolóktól kapott szeretetet a vb és a Copa América megnyeréséért.

„Mindig is arról álmodtam, hogy elhozhassam Argentínába és felemelhessen a Copa América és a vb trófeáját. Tudom, hogy ez most a mi napunk, de nem akarom elfelejteni az összes korábbi csapattársunkat, akik szintén mindent megtettek” – mondta a hétszeres aranylabdás, aki reméli, hogy nem telik el annyi év az újabb világbajnoki címig, mint a mostani előtt, hiszen az argentinok a 2022-es előtt legutóbb 1986-ban voltak világbajnokok.

„Az emberek szeretete mindig nagyon boldoggá tesz, amikor Argentínába jövök, de a világbajnokság megnyerése óta ez más lett, nehéz megmagyarázni, miért” – tette hozzá Lionel Messi a TyC Sportsnak.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Argentína–Panama 2–0 (Almada 78., Messi 89.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik