Felkészülés: Kalmár vezérletével DAC-siker az OM ellen – videó!

B. L., D. T.B. L., D. T.
Vágólapra másolva!
2020.07.25. 17:48
null
A DAC legyőzte a francia ezüstérmes Marseille-t (Fotó: Lelkes Ernő)
A szlovák bronzérmes DAC nemzetközi felkészülési mérkőzésen 2–1-re legyőzte a francia bajnoki ezüstérmes Olympique Marseille-t. A dunaszerdahelyi együttesben Kalmár Zsolt előbb gólpasszt adott, majd szabadrúgásgólt szerzett.

Remekül kezdte a mérkőzést a csallóközi csapat, a 18. percben Kalmár Zsolt labdaszerzése után Eric Ramirezhez játszott, aki éles szögből a hosszú felsőbe lőtt (1–0).

A dunaszerdahelyiek csapatkapitánya negyedórával később a gólszerzők közé is feliratkozott: a 16-os bal oldala mellől megítélt szabadrúgást tekerte remekül a hosszú felsőbe Kalmár (2–0).

Kalmár szabadrúgásgólja



A fordulást követően bekezdtek a franciák, a nyomás az 52. percben góllá érett, Thauvin értékesítette rendkívül magabiztosan a megítélt büntetőt (2–1).

Hiába rohamoztak a végén a marseille-iek, újabb gól már nem esett a mérkőzésen, így a DAC legyőzte a francia bajnoki ezüstérmest.

A DAC magyarjai közül a Schäfer András, Németh Krisztián, Vida Máté hármas sérült, utóbbi kettő el sem utazott a sárga-kékek ausztriai edzőtáborába. Lapunk információja szerint Schäfer a héten még nem edzett, pihentette a tavasszal megsérült bokáját, de vasárnaptól már együtt készül a csapattársaival.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
DAC 1904 (szlovákiai)–Olympique Marseille (francia) 2–1 (2–0)
Kufstein Aréna
(Ausztria)
DAC:Jedlicka – Blackman, Müller (Svec, 85.), Kruzliak, Davis – Njie (Méndez, 68.) – Fábry (Simcák, 79.), Kalmár, Friede (Maly, 59.) – Divkovic (Sharani, 55.), Ramirez. Vezetőedző: Bernd Storck
Marseille:Mandanda – Sarr, Álvaro, Caleta-Car, Amavi – Chabrolle, Gueye, Sanson – Germain, Aké, Payet. 2. félidő: Mandanda – Szakai, Álvaro, Caleta-Car (Balerdi, 77.), Haui – Rongier, B. Kamara, Strootman – Thauvin, Benedetto. Vezetőedző: André Villas-Boas
G:Ramirez (18.), Kalmár (33.), ill. Thauvin (52. – 11-esből)
Forrás: dac1904.sk

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik