Felkészülés: hétgólos meccset nyert meg a Hertha a Pool ellen

Vágólapra másolva!
2021.07.29. 22:17
null
Hétgólos meccset vívott egymással a Hertha BSC és a Liverpool (Fotó: Getty Images)
A Bundesligában szereplő, Dárdai Pál által irányított Hertha BSC 4–3-ra legyőzte felkészülési mérkőzésen a Liverpoolt Ausztriában. A mérkőzésen Dárdai Márton a kezdőben kapott helyet, míg a berliniek által frissen szerződtetett montenegrói Sztefan Jovetics duplázni tudott. A Liverpoolba hosszú idő után visszatért a holland védő, Virgil van Dijk.

Dárdai Pálról és Jürgen Kloppról sem mondható el, hogy tartalékos összeállításban küldte volna pályára csapatát, de akadtak eddig kevés szerephez jutó játékosok is a kezdőcsapatokban. A második félidőben aztán mindkét edző sokat cserélt – ekkor debütált a Herthánál a frissen igazolt Sztefan Jovetics, míg a túloldalon keresztszalag-szakadása után most először lépett pályára Virgil van Dijk.

Jürgen Klopp és Dárdai Pál a meccs előtt (Fotó: Getty Images)
Jürgen Klopp és Dárdai Pál a meccs előtt (Fotó: Getty Images)

A vezetést a berliniek szerezték meg: Marvin Plattenhardt beadása után Santiago Ascacibar talált be közelről a 21. percben. Tíz perccel később Suat Serdar előzte meg védőit, majd kisodródott, de egy fantasztikus mozdulattal kilőtte a hosszút sarkot (2–0).

Ezt követően megrázta magát a 2020-as BL-győztes, s még a szünetig kiegyenlített. Előbb Mohamed Szalah sarkazós passza után Minamino Takumi talált be közelről (2–1), majd Sadio Mané használt ki egy kapu előtti kavarodást (2–2).

A mérkőzést végül a Hertha által pár nappal ezelőtt szerződtetett montenegrói csatár, Sztefan Jovetics döntötte el, miután a 66. és a 80. percben is betalált (4–2). A hajrában a Liverpool még Alex Oxlade-Chamberlain révén szépített, de 4–3 lett a vége.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Hertha BSC–Liverpool 4–3
(Ascacibar 21., Serdar 31., Jovetics 66., 80., ill. Mané 37., Minamino 42., Oxlade-Chamberlain 88.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik