Salvador: 22 válogatott játékost függesztettek fel bundagyanú miatt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.22. 18:47
null
Dennis Alas (14) is egyike a meggyanúsítottaknak – jelenet a 2011-es, Mexikó elleni meccsről (Fotó: Reuters)
A Salvadori Labdarúgó-szövetség felfüggesztette huszonkét válogatott játékos játékjogát, mivel fogadási csalás gyanújával vizsgálják őket.
A felfüggesztés egyelőre harminc napra szól. A gyanú szerint a 2011-es Mexikó–El Salvador (5–0) Arany-kupa-mérkőzéssel kapcsolatban keresték meg a játékosokat egy vagy több fogadási maffiától, de gyanús a 2010-es, Egyesült Államok elleni (1–2), a szintén 2010-es, DC United elleni (0–1) és a 2012-es, Paraguay elleni (1–4) találkozó is. A salvadoriak saját hatáskörben eltiltották a meggyanúsított, otthon szereplő futballistákat, valamint egyeztetéseket kezdtek a FIFA-val a két érintett légiós játékjogának felfüggesztéséről.

A döntéssel Marvin González, Miguel Montes, Luís Anaya, Dennis Alas, Víctor Turcios, Reynaldo Hernández, Eliseo Quintanilla, Rodolfo Zelaya, William Osael Romero, Ramón Sánchez, Christian Castillo, Miguel Grenadian, Dagoberto Portillo, Carlos Romeo Monteagudo, Alfredo Pacheco Mordecai Henríquez, Carlos Carrillo, Darwin Bonilla, Rodrigo Alejandro Martínez, Ramón Flores, Benji Villalobos és Emerson Umana játékjogát függesztették fel. Közülük a 83-szoros válogatott González, a 81-szeres válogatott Alas, a 78-szoros válogatott Romero, valamint a 77-szeres válogatott Sánchez is meghatározó embernek számít.

Carlos Méndez szövetségi elnök elmondta, hogy több gyanú is felmerült a játékosokkal kapcsolatban: vannak, akik a gyanú szerint közvetítettek a maffia és a futballisták között, másokat lefizettek, egyes kerettagok megpróbálták meggyőzni a meccsek „leadásáról” a vonakodókat, míg azok, akik tudtak a megkörnyékezésekről, nem jelentették azokat. Méndez hozzátette, hogy kísérletek történtek a salvadoriak U20-as világbajnoki mérkőzéseinek (Törökország 0–3, Ausztrália 2–1, Kolumbia 0–3) manipulálására is.

„Nem tartjuk automatikusan bűnösnek a felfüggesztett játékosokat. Természetesen jogukban áll védekezni a vádak ellen" – mondta Méndez.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik