Edzősors: magyar származású megbízott edző az Aalborg élén

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.10.29. 14:16
Az edzői képesítését a budapesti Testnevelési Egyetemen megszerző Fehér Péter lett a 12 csapatos dán bajnokság 7. helyén áll Aalborg megbízott edzője.

A klubot eddig másodedzőként segítő Fehér előléptetésére Jacob Friis vezetőedző lemondása után lett szükség. A csapat élére 2018 novemberében kinevezett dán szakember lánya ugyanis leukémiás, és az edző úgy döntött, folyamatosan beteg lánya mellett lesz, ami a munkája mellett lehetetlen.

„Vérző szívvel hoztam meg ezt a döntést, mert nagyon szeretek itt dolgozni. Imádom a klubot, négyéves korom óta szurkolok neki. A családomnak azonban szüksége van rám. Nem rosszabbodott a lányom állapota, de tovább küzd, és szükségünk van egymásra minden nap. Nagyon bátor kislány, aki mellett ott kell lennem” – mondta Friis.

Fehér Péter 1974-ben Dániában született, szülei 1956-ban költöztek ki Magyarországról – derül ki a daniasport.hu cikkéből.

A középiskola után dán szokás szerint kihagyott egy évet a tanulásban, nyaralni érkezett Budapestre, de itt ragadt, és felvették a Testnevelési Egyetemre. 2000-ben diplomázott le, utána visszatért Dániába. 2003 óta futballedző, az FC Nordsjaelland utánpótlásprojektjénél indult a karrierje, s már pro linceszes edző, aki az Aalborg megbízott edzőjeként kapta meg eddigi legnagyobb feladatát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik