M. B.
2023.06.03 15:49 Frissítve: 2023.06.03 16:06

Edzősors: bemutatták román klubjában a korábbi DVSC-trénert

A román élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Superliga) érdekelt FC U Craiova hivatalosan is bemutatta új vezetőedzőjét, Joao Janeirót.

Bemutatták Craiován Joao Janeirót (Fotó: Facebook/Fotbal Club Universitatea 1948)

Azt már korábban tudni lehetett, hogy a DVSC mellett a Kisvárdát és a DAC-ot is irányító portugál szakember lesz a „kisebb” craiovai klub új mestere.  A romániai klubidény csütörtökön ért véget – Janeiro új csapata még elődjével, Nicolo Napolival a kispadon bukta el az európai kupaindulásért vívott rájátszás döntőjét a CFR ellen –, így Adrian Mititelu tulajdonos a szombati nap folyamán hivatalosan is bejelentette a portugál tréner érkezését.

„Nagy kiváltság számomra, hogy bemutathatom Joao Janeirót. (...) Egy plusz egy, vagyis összesen két évre szóló szerződést kötöttünk vele. Úgy gondolom, hogy ezúttal sikerült megtalálnunk azt az edzőt, aki megfelel az elvárásainknak. A kitűzött cél a felsőházi rájátszás elérése,és ha lehet, az európai kupaindulás kiharcolása. A minimális cél a hatodik hely, a többi már jutalomjáték” – fogalmazott Adrian Mititelu.

„Egy jól megszervezett klubhoz érkeztem, a körülmények fantasztikusak. Büszke vagyok, hogy ezeket a színeket képviselhetem. (...) Azt akarjátok, hogy szép dolgokat mondjak, csak azért, hogy hazudjak? Én nem ilyen vagyok. Pragmatikus embernek tartom magam, a kemény munkában és a fegyelemben hiszek” – idézi Joao Janeiro „székfoglalóját” a Gazeta Sporturilor.

 

 

2023.09.27 23:23:44

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az angolok például az egyik világbajnokságon odáig mentek a tradicionális maori harci tánc, a haka »tompító célzatú megelőzésében«, hogy nyitott V-alakban sorakoztak fel – mintegy elnyelendő a fekete mezeseket –, vállalva a több ezer font sterlinges bírságot is, amelyet a félpálya átlépéséért rótt ki rájuk a nemzetközi szövetség.

2023.09.26 19:55:51

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az Illés együttes először az 1968-as táncdalfesztiválon hallott dalával – Amikor én még kissrác voltam – megidézem az ifjúságomat, már ami a labdarúgás szeretetét illeti. Ezt azért írom le, mert noha Lionel Messit és Cristiano Ronaldót kiváló futballistának tartom, mindig feszengtem, amikor gyerekek tucatjait láttam a mezükbe bújva. Miért nem lehet honi játékoshoz kötődni? A válasz korszakoktól függően más és más volt.

2023.09.24 23:48:36

Minden más foci nemzetisport.hu

2023.09.24 16:02:14

Minden más foci nemzetisport.hu

Csak igen rossz leosztásban, magabiztosan nyert az élvonal éllovasa Sepsiszentgyörgyön.