Edzősors: bemutatták román klubjában a korábbi DVSC-trénert

Vágólapra másolva!
2023.06.03. 15:49
null
Bemutatták Craiován Joao Janeirót (Fotó: Facebook/Fotbal Club Universitatea 1948)
A román élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Superliga) érdekelt FC U Craiova hivatalosan is bemutatta új vezetőedzőjét, Joao Janeirót.

Azt már korábban tudni lehetett, hogy a DVSC mellett a Kisvárdát és a DAC-ot is irányító portugál szakember lesz a „kisebb” craiovai klub új mestere. A romániai klubidény csütörtökön ért véget – Janeiro új csapata még elődjével, Nicolo Napolival a kispadon bukta el az európai kupaindulásért vívott rájátszás döntőjét a CFR ellen –, így Adrian Mititelu tulajdonos a szombati nap folyamán hivatalosan is bejelentette a portugál tréner érkezését.

„Nagy kiváltság számomra, hogy bemutathatom Joao Janeirót. (...) Egy plusz egy, vagyis összesen két évre szóló szerződést kötöttünk vele. Úgy gondolom, hogy ezúttal sikerült megtalálnunk azt az edzőt, aki megfelel az elvárásainknak. A kitűzött cél a felsőházi rájátszás elérése,és ha lehet, az európai kupaindulás kiharcolása. A minimális cél a hatodik hely, a többi már jutalomjáték” – fogalmazott Adrian Mititelu.

„Egy jól megszervezett klubhoz érkeztem, a körülmények fantasztikusak. Büszke vagyok, hogy ezeket a színeket képviselhetem. (...) Azt akarjátok, hogy szép dolgokat mondjak, csak azért, hogy hazudjak? Én nem ilyen vagyok. Pragmatikus embernek tartom magam, a kemény munkában és a fegyelemben hiszek” – idézi Joao Janeiro „székfoglalóját” a Gazeta Sporturilor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik