Edzősors: az FC Bruges edzője lehet a korábbi magyar kapitány

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.10. 13:39
A jövőben is a belga élvonalban kaphat munkát Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya: belga lapok szerint a tabellán második helyet elfoglaló FC Bruges szeretné őt megszerezni az idény végén távozó Ivan Leko helyére.

Bernd Storck miután 2017 októberében távozott a magyar válogatott kispadjáról – amelyet kivezetett a 2016-os Európa-bajnokságra –, csaknem egy évig nem vállalt munkát, majd tavaly szeptemberben a bajnokságot pocsékul indító, akkor a belga élvonal utolsó helyén álló Mouscron edzője lett, amelyet sikeresen bent tartott az első osztályban.

Az 56 éves német szakember szerdán bejelentette, nem hosszabbítja meg az idény végén lejáró szerződését a klubnál, s ezt követően felerősödtek a hangok, hogy a magyar válogatott után ez alkalommal a Herthánál váltja Dárdai Pált – ám ezt az edző a belga és a német sajtóban is cáfolta.

A La Capitale című belga lap értesülései szerint Storck a következő idénytől a jelenleg a bajnoki tabella második – BL-selejtezőt érő – helyén álló FC Bruges edzője lesz. Ezt támasztja alá az is, hogy a múlt héten Storck egy helyi étteremben már találkozott is a klub vezetőivel.

A La Derniére Heure információi szerint az FC Bruges első számú kiszemeltje a listavezető Genk edzője, Philippe Clement, ám az ő megszerzése jóval nehezebb feladatnak tűnik, mint Storck aláírásának bebiztosítása.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik