nemzetisport.hu
2013.08.27 20:17 Frissítve: 2014.11.04 01:04

Dia Euro 2013: olaszverés, fájó vereség a lengyelektől

Két kőkemény mérkőzésen van túl a magyar válogatott a Zadarban zajló Dia Euro 2013 futsaltornán, a cukorbetegek számára kiírt viadalon. A csoporttalálkozókon Hevesi Tamás csapata óriási küzdelemben legyőzte Olaszországot, utána viszont drámai csatában kikapott Lengyelországtól.Fantasztikusan izgalmas meccset játszott egymással a magyar és az olasz csapat. A Hevesi Tamás vezette együttes sokkal koncentráltabban kezdte a mérkőzést – már a bemelegítésnél is látszott, hogy a mieink jobban akarják a győzelmet. A Földvári Dániel, Kurucz Gábor, Tordai Vince, Sándor Balázs, Czernai Gábor, Brondics Péter, Nagy János (kapus) összeállításban szereplő csapat gyorsan elhúzott 3–0-ra, elsősorban Brondics szenzációs játékával.

Ezt követően felébredtek és szépítettek az olaszok. Sajnos Brondiccsal szemben nagyon szigorúak voltak a játékvezetők, két sárga után kiállították. Az olaszok tovább zárkóztak, de 3–2 után Czernai betalált, és bár jött egy újabb itáliai gól, már nem sikerült egyenlíteniük. A csapat jelesre vizsgázott. Brondics mindössze 17 percet töltött a pályán, de játékával megalapozta a győzelmet, de Czernai is remekelt, duplája is kulcsfontosságú volt.

Az értékes győzelem után este a lengyel csapat következett, és az már az első percekben kiderült, hogy kemény, talán még az olasznál is nehezebb ellenfél. Az első játékrészben nem született gól, de nem sokkal a szünet után igazi tűzijáték következett. A 22. percben Földvári hatalmas lövése nyomán a labda a lécről a kapus hátára, majd onnan a kapuba pattant.

Két perccel később Czernai gyönyörű akció végén lőtt gólt, majd még eggyel később Brondics háromra növelte az előnyt. Eldőlni látszott a csata, de nagyon gyorsan nagyon kellemetlen helyzetbe került a magyar válogatott. Ugyanis a lengyelek öt perc alatt egyenlítettek, majd a 35. percben már ők vezettek 5–3-ra. A fáradtság teljesen megbénította a csapatot. Sajnos a tűzijáték véget is ért, nem született több gól, így Magyarország vereséget szenvedett.

A csoportból még hátralevő olasz–lengyel mérkőzést szerda délelőtt rendezik, ennek eredményétől függ a magyar válogatott sorsa.

A tornán a 12 résztvevő csapatot négy hármas csoportba sorsolták. Az első kettő jut tovább, majd keresztbejátszással kialakul az elődöntő mezőnye. A viadal csütörtökig tart.

DIA EURO 2013, ZADAR (HORVÁTORSZÁG)
1. nap. Eredmények. D-csoport

Magyarország–Olaszország 4–3
G: Brondics (6., 16.,), Czernai (9., 26.), ill. Vinciarelli (19.), Basile (23.), Mercuri (36.)
Magyarország–Lengyelország 3–5
G:
Földvári (22.), Czernai (24.), Brondics (25.), ill. Matecki (26., 31., 35.), Bartczak (28.), Hyzy (34.)
A-csoport
Horvátország–Ukrajna 8–0
Horvátország–Portugália 2–1
B-csoport
Románia–Bulgária 9–0
Románia–Szlovákia 3–8
C-csoport*
Belgium–Szerbia 1–5
*Üzbegisztán nem érkezett meg, így kizárták.

2022.09.29 22:11:04

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A teljesítménysportban persze előbb-utóbb az eredmény kerül előtérbe, de ez így is van jól, mint ahogy az is, hogy egyelőre jár a már-már életszerűtlenül józan szurkolói türelem egy valóban sokra érdemes csapatnak. A folyamatos sikerközeliséghez szokott nagy futballhatalmak esetében persze korántsem ennyire megengedő a közeg.

2022.09.28 22:40:17

Minden más foci nemzetisport.hu

A Marco Rossi vezette magyar válogatott szerezte a legnagyobb meglepetést.

2022.09.28 23:55:21

Minden más foci nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Ott a zászló, adják át, utána egy jatt, esetleg némi mosoly.