nemzetisport.hu 2018.11.02 17:25 Frissítve: 2018.11.02 17:33

Dánia: 50 nap letöltendő Bendtnernek – nem jogerősen

A koppenhágai városi bíróság 50 nap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a 81-szeres dán válogatott támadó, Nicklas Bendtnert, miután még szeptemberben úgy megvert egy taxisofőrt, hogy annak eltört az álla. Utóbb a 30 éves csatár és barátnője azzal védekezett, hogy önvédelemből cselekedtek, ráadásul a taxis az utasai szerint a hosszabb úton ment. A csatár és ügyvédje fellebbeztek az ítélet ellen, így a jogerős döntésig szabadlábon védekezhet a támadó.

 

Bendtner (balra) és ügyvédje az ítélet kihirdetése után (Fotó: Guardian)

Bendtner tavaly március óta a Rosenborg játékosa és a klub mai közlése szerint az elítélt támadó szerződését nem bontja fel a norvég rekordbajnok.

 
Eljárás indul a taxis ellen
Ki ne tette volna ezt?” – Bendtner barátnője
Ismét lesújtott Bendtner ökle

„Kétségtelen, hogy a kialakult helyzet nem jó a klubnak, és nem jó Nicklasnak sem. A történtektől függetlenül azonban a játékos marad a Rosenborg játékosa. Megtartjuk őt” – reagált a bírósági döntés után Tove Moe Dyrhaug, a Rosenborg ügyvezető igazgatója.

A szeptemberi esetről a taxi biztonsági kamerája készítette felvételek alapján a taxisöfőr ellen is eljárás indult, mert úgy tűnt, provokálta a támadót és barátnőjét, és – ahogy az a tárgyaláson kiderült – egy üdítős üveggel, vagy dobozzal dobálta meg őket, amikor fizetés nélkül távozni készültek a kocsiból, mert a sofőr a hosszabb útvonalat választotta, s nem arra ment, amerre utasai szerették volna.

A dán csatár ügyvédje, Anders Nemeth közölte fellebbeznek az ítélet ellen, így a jogerős ítéletig a támadó szabad lábon védekezhet.

Bendtner nem először keveredett botrányba. 2011 szeptemberében, majd novemberében egyaránt hotelben történt verekedés miatt vették őrizetbe, 2011 decemberében előtt gyorshajtáson kapták, majd ugyanebben a hónapban egyik sunderlandi csapattársával állítólag megrongált néhány autót.

2013 márciusában a koppenhágai rendőrség elkapta, mert részegen a forgalommal szemben hajtott – ezt a kilengését már a szövetség sem nézte el, és fél évre kizárta a válogatottból. 2014 márciusában egy koppenhágai taxissal vitatkozott össze, majd bosszúból levizelte az autót. 2016-ban a Wolfsburgnál telt ki a becsülete, mert állandóan elkésett az edzésekről.

 

2021.09.23 23:33:23

Minden más foci MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Arra képes, hogy tisztában legyen vele, minek hol a helye és az ideje.

2021.09.23 23:49:30

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Frank Lampard: »Mindig képes voltam reagálni az általa támasztott kihívásokra, még ha nem is feltétlenül úgy, ahogyan ő szerette volna. Azt viszont nagyon tudta, hogyan hozza ki belőlem a legjobbat. Sohasem lettem volna labdarúgó, ha nincs apám ambíciója, kemény munkája és elképzelése.«

2021.09.22 13:04:39

Minden más foci CSILLAG PÉTER

A Tokaj-Certa Kupán olyan majdani klasszisok játszottak, mint Zvonimir Boban vagy Robert Jarni.

2021.09.19 14:42:04

Minden más foci BOROS MIKLÓS (összefoglaló), K. T. I. (percről percre)

Az első félidőben a Sepsi jelentős mezőnyfölényben játszott, ám így sem tudta legyűrni a bajnokság 6. helyén álló Aradot.

2021.09.18 17:47:26

Minden más foci DUDUCZ TIBOR

Schäfer, Szendrei Ákos és Hahn is pályára lépett a dunaszerdahelyieknél, 2–1-re győztek a Ruzomberok ellen.