Dánia: eljárás indul a taxis ellen, akinek Bendtner eltörte az állát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.21. 17:27
null
Bendtner megkönnyebbülhet, a videofelvételek az ő történetét igazolják (Fotó: AFP)
A dán sajtó két héttel ezelőtt számolt be az ügyről, hogy az Arsenal korábbi támadója, Nicklas Bendtner leütött egy taxist a koppenhágai éjszakában, akinek az állkapcsa is eltört. Most az autó biztonsági felvételei alapján a sofőr ellen is eljárás indul, mert úgy találták, valóban provokálta a dán futballistát és annak barátnőjét.

 

A 30 éves futballista barátnője néhány nappal a történtek után az Instagramon vette védelmébe Bendtnert, azt írva, hogy valójában önvédelemből ütött, ugyanis a taxis volt az, aki üvegeket dobott utánuk és megtámadta őket.

A történet egyik érdekessége, hogy Philine Roepstorff leírása szerint a taxis szándékosan hosszabb úton akarta hazavinni őket, és 50 dán korona körül járt az összeg, amikor inkább megkérték a sofőrt, álljon félre, mert nem hajlandóak tovább utazni vele. Az 50 korona átszámolva kevesebb, mint 2200 forintot jelent…

Nem kell verekedésbe keveredni, persze, de ki az, aki ezek után szó nélkül tűrte volna a történteket? Csupán meg akart védeni” – jelenti ki Bendtner barátnője, aki szerint bár nem szerencsés, ahogyan a futballista reagált, a szerettei védelméért senkit sem lehet elítélni.

Dán lapértesülések szerint az autó biztonsági kamerájának felvételét megvizsgálva a helyi rendőrség most eljárást indított a sofőr ellen, így jó eséllyel Roepstorff története igazolást nyert. Mindez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy a Bendtner elleni vizsgálatot lezárták volna.

Bendtner nem először keveredett botrányba. 2011 szeptemberében, majd novemberében egyaránt hotelben történt verekedés miatt vették őrizetbe, 2011 decemberében előtt gyorshajtáson kapták, majd ugyanebben a hónapban egyik sunderlandi csapattársával állítólag megrongált néhány autót.

2013 márciusában a koppenhágai rendőrség elkapta, mert részegen a forgalommal szemben hajtott – ezt a kilengését már a szövetség sem nézte el, és fél évre kizárta a válogatottból. 2014 márciusában egy koppenhágai taxissal vitatkozott össze, majd bosszúból levizelte az autót. 2016-ban a Wolfsburgnál telt ki a becsülete, mert állandóan elkésett az edzésekről.

Végre a videóbíró is tette a dolgát!" – jegyezte meg némi áthallással az egyik Reddit-felhasználó.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik