DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely) 2020.06.16 08:19

DAC: Még sosem kezdtem ekkora győzelemmel – Storck

Edzői pályafutása legnagyobb különbségű bemutatkozó győzelmét könyvelte el a hét végén a DAC-ot irányító Bernd Storck.

Bernd Storck mosolygósan nézte a DAC remek futballját (Fotó: dac1904.sk)

 

Beszámoltunk róla: a szlovák élvonalbeli bajnokság újraindulása alkalmából a DAC fölényes, 5–0-s győzelmet aratott szombaton a vendég Michalovce csapata ellen a felsőházi rájátszás első fordulójában. Kalmár Zsolt, a dunaszerdahelyiek csapatkapitánya, válogatottunk középpályása egy góllal és két gólpasszal zárta a meccset – Bernd Storck pedig edzői pályafutása legszebb bemutatkozásával.

„Ezt megelőzően egyik állomáshelyemen sem kezdtem ekkora különbségű győzelemmel – mondta a Nemzeti Sportnak a csapat élére májusban kinevezett Bernd Storck, aki 2015 és 2017 között a magyar válogatottat irányította. – Sokkal fontosabb azonban, hogy a srácok elsajátítsák a játékfilozófiámat, és minél színvonalasabban futballozzunk.”

Csaknem száz napig tartott a koronavírus-járvány okozta kényszerszünet, és bár ilyen mértékű leállás után általában nehéz felpörögni, a DAC-nak sikerült.

„A korlátozások feloldását követően mindössze két hetet tudtunk együtt készülni, de remek munkát végeztek a labdarúgók – folytatta a sárga-kékek mestere. – Az első gólunk után állt össze igazán a játékunk, szervezettebbek lettünk. Ezen az úton kell tovább haladnunk.”

A közös utazás következő állomása szerdán a Szlovák Kupa-elődöntő első felvonása, a DAC a Ruzomberok együttesét fogadja (a visszavágót egy héttel később rendezik).

„Nem is lehet más a célunk, mint bejutni a kupadöntőbe” – foglalta össze a lényeget az 57 esztendős német szakember.

A Szlovák Kupa másik elődöntőjében a magyar válogatott Holman Dávidot is alkalmazó Slovan a Zlaté Moravce együttesével csap össze.

FORTUNA LIGA, FELSŐHÁZI RÁJÁTSZÁS
Az élcsoport az 1. forduló után:
1. Slovan 58 pont, 2. Zilina 48, 3. DAC 41

2021.01.23 11:18:45

Minden más foci BOROS MIKLÓS, BACSKAI JÁNOS

Tizenkét hiányzó, hóemberek, Himnusz: kevesen fogadtak volna a szentgyörgyiek győzelmére.

2021.01.22 20:34:41

Minden más foci N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Akarjuk, nem akarjuk, üdvösnek tartjuk vagy sem e fordulatot, a futballról való beszédnek kisebb része az, ami a pályán megesik, igen nagy hányadát e virtuális tér inspirálja, befolyásolja, alakítja ma már.

2021.01.22 13:11:29

Minden más foci H. D.

Ramón Miérez duplázott, az NK Osijek gond nélkül nyert a Lokomotiva Zagreb otthonában.

2021.01.21 19:25:14

Minden más foci CSILLAG PÉTER

Ha létezik szerelem ember és város között... – exkluzív képgaléria a Maradona-királyság éveiről.