B. M.
V. Gy.
2022.11.30 08:52 Frissítve: 2022.11.30 11:52

Csíkszereda: László Csaba irányítja a csapatot; magyar bajnokot igazolhatnak

A Nemzeti Sport értesülései szerint nem marad következmények nélkül a Sellenberktől hazai pályán elszenvedett hétfő esti vereség az FK Csíkszeredánál, a keretben és a szakmai stábban is lesz változás – hírünket a klub is megerősítette.

László Csaba lett a Csíkszereda megbízott vezetőedzője (Fotó: FK Csíkszereda)

 

A román másodosztály 6. helyén álló, feljutásra pályázó FK Csíkszeredának csupán egy mérkőzése van hátra ebben az évben, de a szombati, temesvári Poli elleni találkozón már Francisc Dican vezetőedző helyett László Csaba irányíthatja a kispadról a gárdát.

Az 58 éves, székelyudvarhelyi születésű László Csaba két hónapja szerződött szakmai igazgatóként a székelyföldi klubhoz. Ezt a posztot korábban éppen Dican töltötte be, mielőtt tavasszal vezetőedzőnek nevezték ki. Viszont most már utóbbi munkáját sem folytatja, mert a legutóbbi hét bajnoki mérkőzéséből csupán kettőt nyert meg az FK, és csupán az egymás elleni eredménynek köszönhetően áll a még felsőházi rájátszásba jutást jelentő hatodik helyen. Érdeklődésünkre a klub megerősítette, hogy László Csaba veszi át a csapat irányítását.

Az FK Csíkszereda bejelentette, László Csaba megbízott vezetőedző lesz, míg Dican játékosmegfigyelőként marad a klub alkalmazásában.

A Liga 2 versenyrendszere alapján az egykörös alapszakasz végén az első hat küzdhet az élvonalba jutásért: az első és második helyezett közvetlenül feljut a szezon végén, a harmadik és negyedik a SuperLiga 13. és 14. helyén végzők ellen játszik osztályozót. A helyzetet bonyolítja, hogy a listavezető – közvetlenül közpénzből működtetett klubként – CSA Steauának nincs feljutási joga.

Az előző idényben a felsőházról csupán rosszabb gólkülönbsége miatt lemaradó klub értesüléseink szerint már a keret erősítésén is dolgozik: a Honvéddal 2017-ben magyar bajnokságot nyerő Vernes Richárd lehet az egyik érkező (ezt a klub még nem jelentette be hivatalosan). A 30 éves támadó legutóbb a Vasas FC játékosa volt, de nyár óta nincs csapata, folynak vele a tárgyalások.

Az FK Csíkszereda első csapatában jelenleg három anyaországi játékos szerepel, Kelemen Dávid, Tajti Balázs és Jelena Richárd. 

 

2023.02.05 23:00:12

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A mismásolás tehát tort ül, így aztán természetes, hogy csak kevesen mondják, hogy hibáztam. Ott a tévedésük, hogy semmivel sem lesznek kevesebbek, ha a baklövéseikről beszélnek, ettől, úgymond, emberibb a történet, igaz, napjaink sportjában ez már nem­igen szempont.

2023.02.05 15:42:14

Minden más foci nemzetisport.hu

Zsarko Lazetics csapat első idegenbeli vereségét szenvedte el ebben az idényben.

2023.02.05 14:18:15

Minden más foci nemzetisport.hu

Ezzel egyenlített a házigazda Mioveni a felsőházi rájátszására hajtó székelyföldi csapat ellen.

2023.02.04 14:20:35

Minden más foci nemzetisport.hu

Nagyon nem ment az NK Osijeknek Zágrábban a Lokomotiva ellen, megérdemelten nyertek a hazaiak.

2023.02.03 19:39:43

Minden más foci nemzetisport.hu

Így sakkozta ki magát a futballelitből a szaúd-arábiai Al-Naszrhoz szerződő Cristiano Ronaldo.