B. M.
V. Gy.
2022.11.30 08:52 Frissítve: 2022.11.30 11:52

Csíkszereda: László Csaba irányítja a csapatot; magyar bajnokot igazolhatnak

A Nemzeti Sport értesülései szerint nem marad következmények nélkül a Sellenberktől hazai pályán elszenvedett hétfő esti vereség az FK Csíkszeredánál, a keretben és a szakmai stábban is lesz változás – hírünket a klub is megerősítette.

László Csaba lett a Csíkszereda megbízott vezetőedzője (Fotó: FK Csíkszereda)

 

A román másodosztály 6. helyén álló, feljutásra pályázó FK Csíkszeredának csupán egy mérkőzése van hátra ebben az évben, de a szombati, temesvári Poli elleni találkozón már Francisc Dican vezetőedző helyett László Csaba irányíthatja a kispadról a gárdát.

Az 58 éves, székelyudvarhelyi születésű László Csaba két hónapja szerződött szakmai igazgatóként a székelyföldi klubhoz. Ezt a posztot korábban éppen Dican töltötte be, mielőtt tavasszal vezetőedzőnek nevezték ki. Viszont most már utóbbi munkáját sem folytatja, mert a legutóbbi hét bajnoki mérkőzéséből csupán kettőt nyert meg az FK, és csupán az egymás elleni eredménynek köszönhetően áll a még felsőházi rájátszásba jutást jelentő hatodik helyen. Érdeklődésünkre a klub megerősítette, hogy László Csaba veszi át a csapat irányítását.

Az FK Csíkszereda bejelentette, László Csaba megbízott vezetőedző lesz, míg Dican játékosmegfigyelőként marad a klub alkalmazásában.

A Liga 2 versenyrendszere alapján az egykörös alapszakasz végén az első hat küzdhet az élvonalba jutásért: az első és második helyezett közvetlenül feljut a szezon végén, a harmadik és negyedik a SuperLiga 13. és 14. helyén végzők ellen játszik osztályozót. A helyzetet bonyolítja, hogy a listavezető – közvetlenül közpénzből működtetett klubként – CSA Steauának nincs feljutási joga.

Az előző idényben a felsőházról csupán rosszabb gólkülönbsége miatt lemaradó klub értesüléseink szerint már a keret erősítésén is dolgozik: a Honvéddal 2017-ben magyar bajnokságot nyerő Vernes Richárd lehet az egyik érkező (ezt a klub még nem jelentette be hivatalosan). A 30 éves támadó legutóbb a Vasas FC játékosa volt, de nyár óta nincs csapata, folynak vele a tárgyalások.

Az FK Csíkszereda első csapatában jelenleg három anyaországi játékos szerepel, Kelemen Dávid, Tajti Balázs és Jelena Richárd. 

 

2023.12.07 13:58:59

Minden más foci nemzetisport.hu

Kő András 1987-ben megjelent könyve „arcot adott” a sportriporteri szakma hazai művelőinek.

2023.12.07 13:31:41

Minden más foci nemzetisport.hu

Finy Petra Almás pite című mesegyűjteményének A titkos focista című fejezete eleveníti fel az edző alakját.

2023.12.04 18:38:42

Minden más foci nemzetisport.hu

A sepsiszentgyörgyiek ráadásul a Dinamo ellen diadalmaskodtak Stefanescu két szép góljával.

2023.12.04 00:02:08

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Henry Kissingernek a játékról is volt véleménye, mint mondta, látott annyi meccset, hogy lehessen. Különösen azokat a futballistákat tisztelte, akik újat hoztak a posztjukon, magasabb szintre emelték. Ebben a körben Franz Beckenbauer volt nála az első, aki a védelem vezéreként képes volt támadó jelleget adni a szerepének.