Copa América: Messi büntetett, Argentína elkerülte a vereséget

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.20. 06:52
null
Most olyan időket élünk, hogy Messinek annak is örülnie kell, hogy nem kapott ki az argentin válogatott (Fotó: AFP)
Második mérkőzését sem tudta megnyerni az argentin labdarúgó-válogatott a dél-amerikai kontinensbajnokságon, a Copa Américán, igaz, most legalább nem kapott ki: Lionel Messék a Kolumbiától elszenvedett 2–0-s vereség után magyar idő szerint csütörtök hajnalban 1–1-es döntetlent játszottak Paraguayjal a csoportkör második fordulójában. A B-csoport másik meccsén a kolumbiaiak 1–0-ra legyőzték Katart, ezzel első helyen továbbjutottak.

Négy helyen változtatott kezdőcsapatán Lionel Scaloni, az argentin válogatott szövetségi kapitánya a kolumbiaiaktól elszenvedett vereség után: Renzo Saravia, Guido Rodríguez, valamint a támadósor két sztárja, Ángel Di María és Sergio Agüero helyére Milton Casco, Roberto Pereyra, Rodrigo De Paul és Lautaro Martínez került be az együttesbe.

Az argentinok így az Armani – Casco, Pezzella, Otamendi, Tagliafico – Pereyra (Agüero, a szünetben), Lo Celso, Paredes, De Paul (Matías Suárez, 87.) – Messi, Lautaro Martínez (Di María, 67.) összetételben kezdték a Paraguay elleni meccset, melynek első félidejében hasonlóan sok hibával, ötlettelenül és görcsösen játszottak, mint négy nappal ezelőtt. Nem sokat mutattak a paraguayiak sem, Richard Sánchez találatával az első játékrész végéhez közeledve mégis megszerezték a vezetést (0–1).

Néhány perccel később Franco Armani kapus hálát adhatott a brazil játékvezetőnek, hogy nem kapott piros lapot, hanem csak sárgát.

A második félidő izgalmasan alakult, az 57. percben Iván Piris kezezése miatt előbb az argentinok kaptak tizenegyest, amelyet Lionel Messi magabiztosan értékesített (1–1).

Az FC Barcelona kiválósága pályafutása során ötödször talált be Paraguaynak, mindannyiszor rögzített játékhelyzetből: a négy tizenegyesgólja mellett egy szabadrúgásgólt is jegyez.

Öt percre rá aztán a paraguayiak ismét előnybe kerülhettek volna, ugyanis ők is kaptak egy büntetőt, ám Derlis González lövését Armani kivédte.

Ezt követően még Lautaro Martínez hagyott kihasználatlanul egy ígéretes lehetőséget a lecserélése előtt, ám újabb, említésre méltó esemény már nem történt, így maradt az 1–1-es döntetlen.

Az argentinok továbbra is csoportutolsók, de ha a harmadik fordulóban legyőzik Katart, akkor jó eséllyel bejutnak a legjobb nyolc közé – ha máshogy nem, akkor a két legjobb csoportharmadik egyikeként.

Biztosan negyeddöntős már a kolumbiai válogatott, amely Duván Zapata kései találatával 1–0-ra megverte a következő világbajnokság házigazdáját, Katart. Az Atalanta gólvágója ugyanúgy a 86. percben volt eredményes, mint az első fordulóban Argentína ellen.

COPA AMÉRICA, BRAZÍLIA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
B-CSOPORT
Kolumbia–Katar 1–0
(D. Zapata 86.)
Argentína–Paraguay 1–1 (Messi 57. – 11-esből, ill. R. Sánchez 37.)

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Kolumbia 2 2 3–0 +3 6
2. Paraguay 2 2 3–3 0 2
3. Katar 2 1 1 2–3 –1 1
4. Argentína 2 1 1 1–3 –2 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik