MTI, V. Á. 2022.01.07 11:39 Frissítve: 2022.01.07 12:06

Brazília: Ronaldo ellen tüntettek a Cruzeiro szurkolói – videó

A brazil Cruzeiro új tulajdonosa, a korábbi klasszis csatár Ronaldo ellen tüntettek a labdarúgócsapat drukkerei – írja az MTI.

 

Ronaldo a múlt hónapban vásárolt többségi tulajdont a Belo Horizonte-i klubban (Fotó: AFP)


Nem alakul zökkenőmentesen a korábban „Fenoménnek” nevezett – játékosként a Cruzeiróban is megforduló – 45 éves volt támadó bemutatkozása új szerepkörében: szervezett szurkolói csoportok csütörtökön a klub edzőpályája mellett fejezték ki nemtetszésüket amiatt, hogy Ronaldo hagyja távozni a csapat egyik alapemberét. „Kövér Ronaldo! Gyere és magyarázd meg!” – skandálták a méltatlankodó drukkerek.

Haragjukat az váltotta ki, hogy a klubvezetőség nem hajlandó Fabióval egy évre szerződést hosszabbítani, csupán három hónapos további együttműködést kínált. A kapus, aki 2005 óta szerepel a Cruzeiróban és azóta 976 alkalommal viselte a csapat mezét, Instagram-bejegyzésben tárta a világ elé, hogy az előző vezetéssel létrejött megállapodást nem tartják tiszteletben a klub új irányítói.

A Cruzeiro hivatalos közösségi oldala nem kommentálta a kapus kijelentését, pusztán méltatta Fabio eddigi erőfeszítéseit.

A kétszeres aranylabdás, háromszor a világ legjobbjának megválasztott, kétszeres világbajnok Ronaldo – teljes nevén Ronaldo Luís Nazário de Lima – a múlt hónapban 400 millió reálért (22.2 milliárd forint) vásárolt többségi tulajdont a Belo Horizonte-i klubban, melyet vissza szeretne juttatni az élvonalba. Ehhez azonban szerinte az egyik fontos lépés a költségek csökkentése az adósságállomány mérséklése érdekében.

 


 

2023.02.07 14:05:00

Minden más foci nemzetisport.hu

Tény, Mészöly nem tett lakatot a szájára, olyan volt, mint az életben – de a csapat működött.

2023.02.07 23:13:27

Minden más foci nemzetisport.hu

Pelé az Egyesült Államokban, Zico Japánban, Del Piero Ausztráliában, Dzsudzsák az Emírségekben próbált szerencsét.

2023.02.06 13:12:26

Minden más foci nemzetisport.hu

Ryan Reynolds és Robert McElhenney színre lépésével új időszámítás kezdődött a Wrexham AFC-nél.

2023.02.06 22:51:16

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A nézőtéri magyargyalázás tűrhetetlenségét talán kevésbé vitatják, a mérkőzésmegszakítás mint megoldás viszont valószínűleg rövidesen a süllyesztőbe kerül, felülírják bizonyos anyagi érdekek. Konkrétan a találkozók tévéközvetítésének kérdése, a jogdíjtulajdonos ugyanis egyértelműen károsultnak nyilvánította magát, és alig burkoltan megfenyegette az érintetteket: a gyakorlat folytatása esetén újratárgyalják a feltételeket.