M. D. 2020.08.17 13:03 Frissítve: 2020.08.17 13:10

Belgium: tavaly távozott a Man. Citytől, visszavonult a belga ikon

Alig több mint egy évvel azután, hogy a Manchester Citytől visszatért nevelőklubjához, az Anderlechthez, bejelentette visszavonulását Vincent Kompany világbajnoki bronzérmes belga válogatott labdarúgó – számolt be róla a sporza.be.

 

Vincent Kompany visszavonult (Fotó: AFP, archív)


A 34 éves középhátvéd a Manchester Citynél eltöltött 11 idény után 2019 nyarán játékos-edzőként tért vissza az Anderlechthez, ám az első négy forduló pocsék eredményei (két döntetlen, két vereség) után lemondott vezetőedzői teendőiről, és a szezon hátralévő részében már „csak” mint játékos erősítette az Anderlechtet – már amikor az egészségi állapota engedte. Az előző évadban minden sorozatot figyelembe véve 18 tétmérkőzésen lépett pályára a lila-fehéreknél.

A rutinos belső védő ebben az idényben a belga bajnokság első két fordulóját combsérülés miatt kihagyta, hétfőn pedig váratlanul bejelentette a visszavonulását, és Franky Vercauteren kárára az Anderlecht vezetőedzőjeként folytatja a munkát. Kompany négyéves szerződésben egyezett meg a Jupiler League új kiírását egy döntetlennel és egy győzelemmel kezdő csapat vezetőségével. Szándékai szerint a Pep Guardiola-féle filozófiát szeretné meghonosítani az Anderlechtnél – írja a sporza.be.

A belga portál hozzáteszi, a történtek hátterében az (is) állhat, hogy Kompany és Vercauteren között feszült volt a viszony – a 63 esztendős szakember a hírek szerint nem is marad a fővárosi egylet alkalmazásában.

Kompany a Manchester Cityvel többek között négy bajnoki címet és két FA-kupát nyert, a belga válogatottal 2018-ban világbajnoki bronzérmet szerzett.

2022.09.30 14:33:37

Minden más foci nemzetisport.hu

Még volt egy felvillanása a Köln ellen, aztán a futballistaként tett próbálkozásai kudarcba fulladtak.

2022.09.29 22:11:04

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A teljesítménysportban persze előbb-utóbb az eredmény kerül előtérbe, de ez így is van jól, mint ahogy az is, hogy egyelőre jár a már-már életszerűtlenül józan szurkolói türelem egy valóban sokra érdemes csapatnak. A folyamatos sikerközeliséghez szokott nagy futballhatalmak esetében persze korántsem ennyire megengedő a közeg.

2022.09.28 22:40:17

Minden más foci nemzetisport.hu

A Marco Rossi vezette magyar válogatott szerezte a legnagyobb meglepetést.