K. T. I.
2022.04.18 18:04 Frissítve: 2022.04.18 18:28

Belga Kupa: 12 év után nyert ismét a Gent

A KAA Gent tizenegyesekkel múlta felül az Anderlechtet a labdarúgó Belga Kupa döntőjében, ezzel 12 év elteltével ismét elhódította a trófeát – története során már negyedszer.

Genti öröm a kupadöntő végén (Fotó: AFP)

 

Ugyan a lelátón az Anderlecht-szurkolók teremtettek nagyobb hangulatot, a pályán már közel sem a lila-fehérek domináltak a Belga Kupa 2022-es döntőjében. Sőt!

Az első félidő kifejezetten óvatos játékot hozott mindkét csapat részéről, ám már ekkor is a Gent birtokolta többet a labdát és alakított ki több helyzetet. A második félidőre aztán teljesen beszorult az Anderlecht, amely egyetlen gólszerzési lehetőséget sem tudott kialakítani ebben a 45 percben. 

A ráadásban Christian Kouamé gondoskodhatott volna a slusszpoénról, ám a 99. percben ziccerben kapu fölé vágta a labdát. A Gentnek is akadt egy nagy lehetősége a tizenegyesek elkerülésére, a 117. percben egy szögletet követően Andreas Hanche-Olsen fejesét kellett bravúrral kikapnia a bal felsőből Hendrik Van Crombruggének. 

Az Anderlecht-szurkolók kitettek magukért a lelátón... (Fotó: Getty Images)

 

A szétlövésben az első három párból senki nem hibázott, aztán Darko Lemajics után Josh Cullen igen, így lépéselőnybe került a Gent. Michael Ngadeu zárhatta volna rövidre a tizenegyespárbajt, de ő is hibázott, ezzel egy utolsó esélyt adva az Anderlechtnek, Michael Murillo azonban nem bírta el a nyomást...

A Gent legutóbb a 2009–2010-es idényben nyerte meg a Belga Kupát, története során pedig negyedszer viheti haza stadionja vitrinjébe a trófeát. 

LABDARÚGÁS
BELGA KUPA

Döntő
KAA Gent–Anderlecht 0–0 – tizenegyesekkel: 4–3

2022.09.30 14:33:37

Minden más foci nemzetisport.hu

Még volt egy felvillanása a Köln ellen, aztán a futballistaként tett próbálkozásai kudarcba fulladtak.

2022.09.29 22:11:04

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A teljesítménysportban persze előbb-utóbb az eredmény kerül előtérbe, de ez így is van jól, mint ahogy az is, hogy egyelőre jár a már-már életszerűtlenül józan szurkolói türelem egy valóban sokra érdemes csapatnak. A folyamatos sikerközeliséghez szokott nagy futballhatalmak esetében persze korántsem ennyire megengedő a közeg.

2022.09.28 22:40:17

Minden más foci nemzetisport.hu

A Marco Rossi vezette magyar válogatott szerezte a legnagyobb meglepetést.