Argentína: kinevezték az új szövetségi kapitányt

Vágólapra másolva!
2016.08.02. 10:02
Edgardo Bauzát nevezték ki az argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának.

Az 58 éves tréner játékosként hazájában a Rosario Centralban és az Independientében futballozott, majd játszott Kolumbiában és Mexikóban is. Edzőként 2008-ban az ecuadori Liga Deportiva Universitaria de Quito, 2014-ben az argentin San Lorenzo együttesével hódította el a Libertadores-kupát, legutóbb a brazil Sao Paulo kispadján ült. az Independientében futballozott, majd játszott Kolumbiában és Mexikóban is. Edzőként 2008-ban az ecuadori Liga Deportiva Universitaria de Quito, 2014-ben az argentin San Lorenzo együttesével hódította el a Libertadores-kupát, legutóbb a brazil Sao Paulo kispadján ült.

Korábban úgy hírlett, hogy Mauricio Pochettino, a Tottenham Hotspur menedzsere és az Atlético Madridot irányító Diego Simeone vezeti a kiszemeltek listáját. A legendás Diego Maradona ingyen is elvállalta volna a megbízatást, de felajánlását nem vették számításba.

Az argentin válogatott tizenegyesekkel kikapott a nyári Copa América fináléjában, s ezt követően Lionel Messi lemondta a válogatottságot, majd egy héttel később Gerardo Martino kapitány is bejelentette távozását.

Az argentinok szeptember elején az uruguayi és a venezuelai csapattal játszanak világbajnoki selejtezőmérkőzést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik