H. Á. 2021.11.30 13:42 Frissítve: 2021.11.30 14:10

Aranylabda: CR címlapja miatt tiszteletlenséggel vádolják a gála szervezőit

A hétfő este megrendezett Aranylabda-díjátadó gálájának egy pontján a rendezvény szervezői meglehetősen kellemetlen helyzetbe hozták az eseménytől távol maradó, a szavazáson hatodik helyen végző ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldót, és a műsort levezető Didier Drogbát, amikor megmutatták kettejük közös, a 2010-es világbajnokság felvezetőjeként készített címlapfotóját...

 

„Ezt miért?” (Fotó: Annie Leibovitz/Vanity Fair)

Mint ismert, a hétfő esti Aranylabda-díjátadón Lionel Messi hetedszer vehette át a naptári év legjobbjának járó elismerést, miközben a nemezisének tartott Cristiano Ronaldo „mindössze” a hatodik helyen zárt a voksoláson. A gálaműsort vezető korábbi kiváló csatár, Didier Drogba egy ponton meglehetősen kellemetlen helyzetbe került, amikor a szervezők – talán tréfának szánva – Drogba és a gálától távol maradó, korábbi ötszörös győztes Cristiano Ronaldo egy, a 2010-es világbajnokság alkalmából készített közös címlapfotóját tették ki a színpad kivetítőjére.

Drogba maga sem értette, hogy a Vanity Fair 2010. júniusi címlapjának bemutatására mi szükség volt, kérdezte is műsorvezető társától, a francia újságíró Sandy Heribert-től, hogy „ezt miért” kellett megmutatni...

Ennek ellenére a közönség jól szórakozott a 11 évvel ezelőtti félmeztelen fotókon – az alábbi felvétel szerint Lionel Messi, Robert Lewandowski és Kylian Mbappé is nagyot derült az Annie Leibovitz sztárfotós által készített képen.  

A fotó bemutatása valószínűleg nem függetleníthető attól, hogy Cristiano Ronaldo a gála előtt a közösségi oldalán fejtegette, a szervezők visszaéltek a nevével, amikor arról beszéltek, hogy egyetlen célja, hogy Lionel Messit megelőzze az Aranylabdák számában és hazugsággal vádolta meg a díjat odaítélő France Football főszerkesztőjét, Pascal Ferrét.

 


 

 

 

2022.01.21 21:09:49

Minden más foci BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Ki is volt 2021 legjobb futballistája? A France Football választottja, a FIFA díjazottja vagy az UEFA kitüntetettje? A sport szellemében talán ideje lenne rendezni az elismerések között is egy Szuperkupa-viadalt.

2022.01.18 12:00:40

Minden más foci HEGYI TAMÁS

Weisz Leó huszonöt éves korában edzőnek állt, Németországban csinált karriert a 20-as, 30-as években.

2022.01.17 18:24:03

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

A két Chelsea-mester, Tuchel és Hayes a legjobb edző, Édouard Mendy a legjobb kapus; Messi és Haaland az Év csapatában.

2022.01.14 14:20:27

Minden más foci B. D. K.

A 24 éves Bojart korábban megválasztották a legszexibb futballbírónak.

2022.01.13 22:48:16

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. »A Barcelona története legdrágább játékosának Messivel egy szinten kellene futballoznia, de tudomásul kell venni, hogy Messivel senki sincs egy szinten« – ráadásul csak akkor ment neki, amikor Messi nem játszott, de amikor az argentin volt a vezér, Coutinho a láthatatlan embert alakította.