K. Zs. 2022.01.18 21:21 Frissítve: 2022.01.19 14:39

Afrika-kupa: Algéria nem fordult varázslóhoz – hivatalos

Az Algériai Labdarúgó-szövetség kedden furcsa, mindazonáltal hivatalos közleményben tudatta a világgal, hogy az Afrika-kupán címvédő létére rosszul álló válogatottja sohasem kérte sem varázsló, sem sámán segítségét.

Tanácstalan algériai játékosok az idei Afrika-kupán (Fotó: AFP)

 

 
Fekete mágiát vetettek be, de egy varázsló közbelépett a sordöntő meccs előtt! (November)

Rendhagyó közleményében az algériai szövetség leszögezi, hogy sajnálatosnak tartja és elítéli a terjedő pletykát, és munkatársai természetesen soha, egyetlen pillanatig sem gondoltak arra, hogy ilyesfajta külső segítség után nézzenek. Mivel a feltételezés is rombolja a válogatott tekintélyét, kilátásba helyezték: jogorvoslattal élnek mindenkivel szemben, aki ilyesmivel vádolja a csapatukat.

„Mind a labdarúgóink, mind a stábtagjaink kizárólag a tehetségük, az erejük mozgósításával, a munkájuk elvégzésével szolgálják, illetve szolgálták a múltban is Algériát” – írják.

Az ügy előzménye, hogy korábbi szövetségi kapitányuk, Rabah Szadan a napokban azt fejtegette: az Egyiptom elleni 2009-es vb-selejtező előtt az algériai szövetség akkori elnöke, Mohamed Rauraua a csapat szolgálatára hívta az okkultizmus hívei körében nagy becsben tartott rakit, a néhai Seik Belamert. Szadan állítja, bár a sámán megérkezett, nem engedte őt játékosai közelébe.

A híresztelés a legrosszabbkor kelt zavart az algériaiak háza táján: a válogatott címvédőként vesz részt a kameruni kontinensbajnokságon, de két meccs után csupán egy pontja van, gólt még nem szerzett, és a továbbjutáshoz mindenképpen le kell győznie az egyelőre veretlen Elefántcsontpartot az utolsó fordulóban.

2022.05.27 11:38:23

Minden más foci I. SZ.

Az NL-sorozaton keresztül is ki lehet jutni a 2024-es Németországi Európa-bajnokságra.

2022.05.27 11:33:09

Minden más foci I. SZ.

Az NL-sorozaton keresztül is ki lehet jutni a 2024-es németországi Európa-bajnokságra.

2022.05.27 19:47:17

Minden más foci DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Megnyerte a Dunaszerdahely a Trencsén elleni ki-ki mérkőzést, bejutott az Európa-konferencialigába.

2022.05.26 23:55:15

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A teljes ismeret hiányában nem elemezném, hogy a világ újabb gazdasági válsággal küzd, a párhuzam azonban óhatatlanul kínálja magát. Az angol szövetségi kapitány egyértelműen kemény hatósági fellépést sürget a futball-lelátók rendjének visszaállítása érdekében, míg nem kényszerítik ki még súlyosabb, még erőszakosabb szurkolói cselekmények.