Munkatársunktól
2023.05.23 22:33

A Nemzeti Sport nyerte el a Hoffer-kupát

Négy év után Pécsen vehette át újra a Nemzeti Sport csapata a Hoffer-kupát, miután hibátlan teljesítménnyel nyerte meg a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) éves kongresszusa után megrendezett hagyományos kispályás futballtornát.

A Nemzeti Sport csapata nyerte meg a Pécsen megrendezett Hoffer-kupa kispályás tornát (Fotó: Szűcs Attila)

A címvédő legyőzésével kezdte a hagyományos Hoffer-kupát a Nemzeti Sport csapata, amely 5–1-re diadalmaskodott az Index együttese felett, majd azzal a lendülettel a „Határontúliak” csapatát is legyőzte 2–0-ra, így 2019 után újra megszerezte a trófeát. A csapat összeállítása: Bobory Balázs, Bódi Csaba, Csillag Péter, Deák Zsimond, Fazekas Zoltán (edző), Győri Ferenc, Somlóvári Dávid, Szöllősi György és Vincze Szabolcs.

A torna gólirálya Bobory Balázs lett, az egyetlen játékos, aki valamennyi csapat kapujába betalált, még a sajátjába is. A torna legjobb kapusának Szucher Ervint, a legjobb játékosának Dankai Pétert választották, mindketten a „Határontúliak” együttesét erősítették, amely végül második helyen végzett.

A korábbi élvonalbeli futballista, Bobory Balázs lett a Hoffer-kupa gólkirálya

 

Kollégáink más sportágakban is összemérték erejüket, a teqballversenyt Sus Róbert (PUSKAS.COM) nyerte meg, a kosárlabdát Szabó Máté (Sport Tv), a Thékes-kupa teniszversenyt pedig Szalay Attila (Rekreátor Magazin) és a címvédő Kádár Zoltán (Marosvásárhelyi Rádió), a mezőnyt ugyanis két részre osztották; előbbi a hatvan év felettiek kategóriájában diadalmaskodott, utóbbi a hatvan év alattiakéban. A sportnapon mintegy negyven újságíró vett részt.

A szakmai rendezvény első napján ellenszavazat nélkül újabb öt évre Szöllősi Györgyöt választották meg az MSÚSZ elnökének.

2023.05.30 22:12:10

Minden más foci nemzetisport.hu

2023.05.28 18:34:41

Minden más foci nemzetisport.hu

Az Universitatea Craiova otthonában egy góllal nyerni tudott a Sepsi OSK, és így a kolozsváriak lettek bronzérmesek!

2023.05.28 09:23:01

Minden más foci nemzetisport.hu

A lengyel amputált lábú labdarúgó játszott a Puskás-musicalben, és találkozott Zsóri Dániellel is.

2023.05.27 18:11:19

Minden más foci nemzetisport.hu

Az eszékiek két öngóllal játszottak 1–1-es döntetlent a negyedik Rijekával, megszerezve a harmadik helyet.

2023.05.26 20:49:46

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az évek óta tartó, Háromszéken tomboló futballőrület fenntartásához természetesen a mégoly közvetlen személyi viszonyok is kevésnek bizonyulnának. Kellenek a sikerek, a nemzetközi porondra való kilépések kebeldagasztó pillanatai, mint a dolgos hétköznapok utáni vasárnapok. Vagy a tényleges és szimbolikus pünkösdök, amikor újra „lelkes” lénnyé válik az ember.