A Honvéd légiósa is gyászolja az összeomló Anelka ügynökét

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2013.08.24. 14:10
null
Eric Manasse és Pelé a tavalyi Golden Foot-gálán
Hogy mi a közös a Budapest Honvédot erősítő Alekszandar Ignjatovics és Nicolas Anelka között? Mindkettőjük számára rendkívül szomorú volt ez a hét, miután tragikus hirtelenséggel elhunyt az őket képviselő játékosügynök, Eric Manasse, aki több kiváló futballista ügyeit is intézte, és a Nemzeti Sporttal is kapcsolatban állt.

A nemzetközi sportsajtóban futótűzként terjedt el a hír, hogy Nicolas Anelka csütörtökön fogta magát, összeszedte a cuccát, és elhagyta a Gera Zoltánt is foglalkoztató West Bromwich Albiont. Nem sok idő telt el, és kiderült, mi volt az oka a számos klubot megjáró francia sztár távozásának. A támadó rendkívül szomorú hírt kapott: tragikus hirtelenséggel elhunyt az őt képviselő menedzser, Eric Manasse, aki néhány hete még együtt utazott el Birminghambe a játékossal.

„Mély megrendüléssel értesültem Eric Manasse haláláról. Nem találok szavakat, amelyekkel kifejezhetném bánatomat és egyúttal együttérzésemet a Manasse családdal” – írta csütörtökön Anelka a Facebookon.

A számos korábbi sztárfutballistával – köztük például Diego Maradonával és Carlos Dungával – együtt dolgozó játékosügynök halálhíre a Nemzeti Sport Online-hoz is eljutott – hétfőn értesültünk róla, hogy a monacói Golden Foot-gála főszervezőjeként is dolgozó menedzser 57 éves korában elhunyt.

Eric Manasse a Nemzeti Sportban – KATT A NAGYÍTÁSHOZ
Eric Manasse a Nemzeti Sportban – KATT A NAGYÍTÁSHOZ

Eric Manasséval a tavaly októberi gálán személyesen is találkoztunk, és beszélgettünk a Honvéd szerb védőjéről, Alekszandr Ignjatovicsról, akinek szintén ő intézte az ügyeit, és fényes karriert jósolt neki.

A kispestiek légiósát is megrendítette a szomorú hír: Facebook-oldalán az ügynöknek ajánlotta múlt heti, a Puskás Akadémia ellen szerzett gólját.

Az Edinson Cavanit felfedező és 2007-ben a Palermóhoz igazolásában kulcsszerepet játszó Manasse egyébként gyakran járt Budapestre, tavaly novemberben például Kispesten nézte meg a Honvéd DVTK elleni Magyar Kupa-meccsét (4–0), és – amellett, hogy örült Ignjatovics góljának – Csirszki Martinról, a Diósgyőr akkor még 17 éves tehetségéről érdeklődött nálunk, akinek a játéka nagyon tetszett neki.

A DVTK utánpótlás-válogatott középpályását azonban már nem ő fogja Olaszországba közvetíteni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik