Döntetlent játszottak a Rijeka vendégeként Kleinheislerék

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2020.11.29. 17:00
null
Micsoda gól volt! (Forrás: nk-osijek.hr)
A horvát élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, az 1. HNL 13. fordulójának egyik legjobban várt mérkőzésén a Rijeka az Eszéket fogadta, és az izgalmas találkozó 1–1-es döntetlenre végződött.

HORVÁT 1. HNL
13. FORDULÓ
Rijeka–NK Osijek 1–1 (0–0)
Rijeka,
Rujevica Stadion, zárt kapuk mögött. V: Jovic
Rijeka: Nevistic – Galovic, Velkovszki, Smolcic – Tomecak, T. Halilovic, D. Pavicic, Gnezda Cerin (Muric, 43.), Stefulj – Andrijasevic – Kulenovic (Lepinjica, 77.). Vezetőedző: Simon Rozman
Osijek: Ivusic – Igor Silva, A. Majstorovic (Bockaj, 71.), Skoric, Jurcevic – J. Vukovic (Kleinheisler, 77.), Zaper – Bohar (A. Erceg, 72.), Pilj (Ljopa, a szünetben), Ndockyt (Loncar, a szünetben) – Miérez. Vezetőedző: Nenad Bjelica
Gólszerző:
Andrijasevic (66.), ill. Bockaj (83.)
Kiállítva: D. Pavicic (60.)

Kleinheisler László a kispadon kezdte az Eszék rijekai bajnokiját, de nélküle is izgalmas első félidőt produkáltak a játékosok: a hazaiak főleg beívelések után veszélyeztettek, de hárman is kihagyták a maguk helyzetét, a vendégek lapos passzokkal operáltak, két gólszerzési lehetőség lett a jutalom, pontosabban két, de kihagyott gólszerzési lehetőség (Damjan Bohar és Josip Vukovic hibázott).

A hatvanadik percben a hazaiak középpályása, Domagoj Pavicic abszolúte fölöslegesen kiállíttatta magát, de mégis csapata szerzett gólt, a háromszoros válogatott, végig veszélyesen futballozó Franko Andrijasevic lőtt a bal alsóba 16 méterről.

Beszállt a vendégekhez a hajrára Kleinheisler László és Petar Bockaj is: előbbi sok jó passzt adott, utóbbi sok rossz passzt adott, de mindezt elfeledtette egy pazar góllal, a 16-os jobb sarka elől ballal kilőtte a kapu túlsó felső sarkát.

Volt még tíz perce a győzelem megszerzésére az emberelőnyben lévő Osijeknek, de nem éltek ezzel, helyzetig sem jutottak, így maradt a döntetlen, amellyel a hazaiak lehetnek elégedettebbek.

PERCRŐL PERCRE

90+5. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+3. perc Kleinheisler jó passzát Miérez a kapusba vágja hétről, de lökött.

90. perc
Négy perc a ráadás.

88. perc Kleinheisler ballal a kapushoz lő, 22-ről, kissé jobbról.

85. perc Mellé, Andrijasevicet szereli Loncar, de felpattan a támadó, jobbal az ötös jobb sarka elől a bal alsó mellé kotorja a labdát.

Megvarozzák, gól a gól. Silváé a gólpassz.

83. PERC DE NAGY GÓL, PETAR BOCKAJ most ugyanonnan, a 16-os jobb sarka elől ballal irgalmatlan nagy gólt lő a túlsó, azaz jobb felső sarokba! 1–1!

82. perc A jónevű Bockaj beadása is pocsék.

80. perc Támad az Eszék, de nincsenek helyzetek, jó labdák vagy beadások sem.

A hazaiakhoz a középcsatár helyére bekk állt.

77. perc Beáll Kleinheisler László is, Kulenovic meg lesérült a másik oldalon. Csere ott is. Vukovic ment le az eszékiektől, és Ivan Lepincija a pályán a hazaiaknál.

71. perc Petar Bockaj és Ante Erceg a pályán, Majstorovic és Bohar helyén. Két támadó az Eszékben.

68. perc Tomecak lő a kapu fölé jobbal 22-ről.

Andrijasevic háromszoros horvát válogatott, a Gent 4.25 milliót fizetett érte a Rijekának. De nagyon megbánta, most kölcsönben van itt.

66. PERC ITT A GÓL, FRANKO ANDRIJASEVIC ballal a bal alsó sarokba lő 16 méterről. 1–0! Stefulj adott be kissé balról, ballal, a védők nem álltak a helyzet magaslatán. A vendégkispad lökést reklamál, sokáig, kitartóan.

63. perc Kulenovic lövését szépen fogja a vendégkapus, Ivusic.

62. perc De nagy mentés, Loncar a jobb sarok előtt becsúszva kirúgja a labdát Andrijasevic elől,Tomecak újabb szép, jobb oldali beadását követően.

61. perc Sárga lap műesésért Ramón Miéreznek.

60. PERC PIROS LAP, Domagoj Pavicic megkapja második sárga lapját, a felezőnél csúnyán és abszolúte fölöslegesen letalpalja Ljopát.

58. perc HELYZETEK, Jurcevic labdát szerez, az ötös elől jobbal a jobb alsó felé lő, de véd a kapus, a kipattanót pedig a középpályás félig ülve már a jobb alsó mellé kotorja!

54. perc Stefulj átmegy a jobb szélre, jobbal középre ad, Andrijasevic az ötös bal sarka elől a jobb, azaz rövid felső mellé fejel. Fejben jobbak a hazaiak, kétségtelen.

50. perc Silvát kell ápolni. Aztán visszatér, megelőzi a jobbon szépen Stefuljt, akinek ettől rejtélyes módon elkezd fájni a lába.

48. perc Stefulj elveszíti a labdát a balon, jobb híján ellöki Silvát. A védő most kapura lő 19-ről, jobbról, de blokkolják.

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Dmitro Ljopa
be, Pilj le, középpályáscsere az Eszéknél. Ndockytot meg Danijel Loncar váltja, szélső helyett középső védő.

E párharc legjobb góllövői a közelmúltból
Mario Gavranovic 8
Antonio Colak 6
Franko Andrijasevic 5
Petar Bockaj 5
Ahmad Sarbini 4

Két-két helyzet itt és ott, kiegyenlített a statisztika is, egy százalékkal volt többet a hazaiaknál a labda.

45+2. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

44. perc
Két perc a ráadás.

42. perc Csere lesz, lesérült a felezőnél, és a földre ült Cerin. Robert Muric fogja váltani őt. Szélsőcsere.

39. perc Hazai lehetőség, Stefulj az ötösről milliméterekkel fejel a jobb felső mellé, nagyon szépen adott be előtte jobbról Tomecak, a vendégeket meg megzavarta, hogy egy passz előtt elhajolt elegánsan a játékvezető, és azt hitték páran, meg fog állni a játék.

37. perc Igor Silva kap sárga lapot Stefulj fellökéssért. Volt egy kis rúgás is.

35. perc A középhátvéd Skoric passzát a kapu fölé fejeli kecsegtető helyzetből a szűrő Vukovic! Újabb vendéghelyzet.

34. perc HELYZET, balról ballal remekül indít Zaper, de Bohar az ötös bal sarkáról odapöccinti csak a labdát futtában a hazai kapushoz!

33. perc Ndockyt ütközik a 16-oson belül Stefuljjal... tovább! Pedig volt lökés, nem is kicsi.

25. perc Ismét helyzet, ismét hazai, ismét egy szöglet után: a jobb oldali Halilovic-beadást az ötös jobb sarka elől nem sokkal fejeli a jobb alsó mellé Cerin! Tibor Halilovic adta be szépen ismét, a Dinamo Zagreb neveltje.

20. perc Silva fellöki középen a cselezgető Kulenovicot, csak szóbeli figyelmeztetés.

15. perc Domagoj Pavicic kap sárga lapot Vukovic felrúgásáért, aztán reklamál fűnél-fánál.

12. perc
Elkésett belépő, sárga lap Josip Vukovicnak.

10. perc Hazai helyzet, egy bal oldali beadást az ötösről nem sokkal fejel a bal, azaz túlsó sarok mellé Andrijasevic.

6. perc Jurcevic jobb oldali beadására szépen jön ki a kapus, két támadót is ellökve közben.

4. perc
Kulenovic tízméteres fejese a kapu fölé megy.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

Megemlékezés Diego Maradonáról.

A hazaiak tiszta fehérben, a vendégek fekete-sárga mezben és fekete nadrágban.

Egy kis örökmérleg: 93 találkozó, 38 rijekai és 33 eszéki sikerrel, 126, ill. 108 rúgott góllal.

Az Eszék végül győzelmével beérte a tabellán a 26 pontos zágrábi Dinamót, ugyanakkor a Dráva-parti Gradski vrt stadionjában, a páholyban található egy kép, melyen Maradona egy Eszék-mezzel pózol. Az egyik legnagyobb labdarúgó az éppen most a horvát futball élére törő NK Osijekével... Egy kultikussá vált kép 2016-ból, arról a napról – szinte napra pontosan négy esztendeje –, amikor Maradona Zágrábban járt a tenisz Davis-kupa fináléján...

Az eszékiek éppen a bajnokság kilencedik fordulójából elmaradt meccsüket pótolták szerdán Pulában, amikor érkezett a tragikus hír: a legenda, Diego Armando Maradona elhunyt. Szinte pontosan akkor, amikor az NK Osijek színeiben a 23 esztendős argentin Ramón Miérez éppen egyenlített az NK Istra ellen...

A futballsors másképp nem is alakíthatta volna a történéseket Diego Maradona világot ledöbbentő, szerdán bekövetkezett halálakor – s mindezt a horvát első osztályú NK Osijek együttesénél nagyon jól tudják.

A horvát bajnokság 9. fordulójából bepótolt találkozón folytatta jó szereplését az NK Osijek, amely az utolsó helyen szerénykedő Istra otthonába látogatott, és küzdelmes első félidő után biztosan győzte le ellenfelét.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A RIJEKA–OSIJEK LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik