Kimaradt egy büntető, ikszelt az Eszék a Hajduk Splittel

CSELŐTEI MÁRK, POLGÁR LÁSZLÓCSELŐTEI MÁRK, POLGÁR LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2021.12.19. 17:17
null
Kimaradt Bohar tizenegyese... (Fotó: nk-osijek.hr)
Az Eszék gól nélküli döntetlent játszott a Hajduk Split elleni rangadón a horvát élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (1. HNL) 20. fordulójának vasárnapi játéknapján, így nem állt újra a tabella élére. Lovrencsics Gergő és Kleinheisler László is kezdett a mérkőzésen. 

HORVÁT 1. HNL
20. FORDULÓ
Hajduk Split–NK Osijek (Eszék) 0–0
(0–0)
Split, Poljud Stadion, 33 000 néző. Vezette: Fran Jovic
Hajduk Split: Kalinic – Lovrencsics, Simic, Elez, Melnjak – Vukovic, Fossati (Atanaszov, 65.) – Biuk (Colina, 65.), Krovinovic, Mlakar (Ljubicic, 29.) – Livaja. Vezetőedző: Valdas Dambrauskas
NK Osijek: Malenica – Milos, Skoric, Loncar, Bockaj – Zaper (Pilj, 90+2.), Nejasmic – Bohar (Brlek, 75.), Kleinheisler (Grzan, 85.), Cseberko – Miérez (Topcagic, 90+2.). Vezetőedző: Nenad Bjelica

ÖSSZEFOGLALÓ

A rangadó előtt harmadik helyen állt az Eszék, és negyedik volt a Hajduk Split a horvát élvonal tabelláján, de előbbi tudta, győzelem esetén újra az élre áll. A Hajduknál ott volt a kezdőben Lovrencsics Gergő, ahogyan Kleinheisler László is az eszékieknél.

A meccset az NK Osijek kezdte jobban, határozottabban, a 12. percben pedig büntetőhöz jutott, miután a tizenhatoson belül sikeres cselt bemutató Kleinheisler lábát megakasztották. A büntetőhöz Bohar állt oda, értékesítette, de Fran Jovic játékvezető úgy döntött, meg kell ismételni a tizenegyest. Ismét Bohar végezte el, ezt azonban már kihagyta – Kalinic érezte az irányt, s a kapufára ütötte a labdát.

A félidő további részében a Hajduk birtokolta jóval többet a labdát, de helyzeteket a vendégek alakítottak ki. Emellett rengeteg volt a szabálytalanság, s négy sárga lapot is kiosztottak.

A második játékrész lassan indult be, majd a hazaiak előtt adódott több veszélyes lehetőség – Livaja lőtt egy kapufát is. Gól végül nem született, így maradt a 0–0. Az Eszék nem vette vissza az első helyet a tabellán, de 40 pontos, akárcsak az élen álló Dinamo Zagreb és a Rijeka.

A következő bajnokiját már 2022-ben játssza az eszéki együttes.

Nem kis indulat volt benne
Nenad Bjelica sajátos módját választotta az értékelésének. „Ismét megmutattuk, milyen az, ha csúnyán kell játszanunk – fogalmazott nem kis éllel a találkozón a kispadról kiállított eszéki vezetőedző. – Ez aztán az igazi antifutball, s ezt pontosan úgy tettük, ahogy csak mi tudjuk. Amúgy egy valóban roppant erős ellenféllel játszottunk nulla-nullás mérkőzést. A miénk volt az első játékrész, a Hajduké a második.”
S ezzel még nem volt vége a kamerák kereszttüzében.
„Ilyen Eszék-meccsre senki nem fog jegyet váltani. Ugyanakkor ne felejtsük, az élen állunk a Dinamóval együtt. Egyébként felettébb büszke vagyok a játékosaimra, és bízom abban, hogy tavasszal még erősebbek és jobbak leszünk.”

 

PERCRŐL PERCRE

VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK!

90+2. perc: Miérez és Zaper hagyta el a pályát, helyükön Topcagic és Pilj.

90+1. perc: Livaja talált a hálóba, de lesen volt – így nem vezet a Hajduk.

90. perc: Hat perc a ráadás.

85. perc: Kleinheisler helyett Grzan a pályán.

84. perc: Hosszú percek után a vendégek is veszélyeztettek, de Miérez lövését könnyedén hárította a Hajduk kapusa. Pár másodperccel később Bockaj tört ki helyzetben, de Kalinic ezt is behúzta.

81. perc: KAPUFA! Livaja lépett ki az eszéki védők szorításából, majd éles szögből a bal kapufát találta el.

75. perc: Bohar helyére Brlek jött be.

75. perc: Most a Hajduk jár közelebb a gólhoz – nagyszerű összjáték után Livaja lőtt nagyjából 17 méterről, próbálkozása pedig, ha csak centikkel is, de mellé ment.

71. perc: Az eszékiek vezetőedzője, Bjelica hevesen reklamált egy szabálytalanságot a játékvezetőnek, ő pedig kiállította ezért a trénert.

68. perc: Krovinovic nagyjából 15 méterről lőhetett, nem is tévedt sokat, de a labda elhaladt a bal kapufa mellett.

65. perc: Fossati és Biuk hagyta el a pályát, Atanasov és Colina állt be a Hajduknál.

64. perc: A hangulat továbbra is bámulatos Splitben, a játék az utóbbi percekben már kevésbé...

60. perc: Lovrencsics Gergő is kapott egy sárga lapot.

59. perc: A második játékrészben egyelőre még kevesebb helyzet van, mint az elsőben. Egyik csapat sem nyílik ki túlságosan, a védelmek pedig fegyelmezettek.

56. perc: Egy szöglet után Zaper fejelhetett, de mellé ment.

48. perc: Kicsit beszorította a vendégeket a Hajduk, majd egy rendkívül veszélyes beadásra Livaja érkezett az ötös környékén, de rosszul találta el a labdát.

ELKEZDŐDÖTT A MÁSODIK FÉLIDŐ!

VÉGE AZ ELSŐ JÁTÉKRÉSZNEK!

45+3. perc: Lovrencsics beadása után jöhetett szöglettel a Hajduk, de nem lett belőle veszély.

45. perc: Sokat állt a játék, 4 perc a ráadás.

44. perc: Bohar is begyűjt egy sárgát.

44. perc: Bohar jó 30 méterről tűzött rá egy szabadrúgást, de a lövése nem okozott gondot a Hajduk Split kapusának.

34. perc: Megvolt a hazaiak első lövése – Livaja próbálkozott éles szögből de Malenicának nem okozott gondot.

30. perc: Félóra után elmondható, hogy az Eszék a veszélyesebb csapat, de a labdát így is közel 70 százalékban a Hajduk Split birtokolja. Gyakoriak a szabálytalanságok, sűrűn áll meg a játék.

29. perc: Mlakar sérülés miatt nem tudja folytatni a játékot, a helyére Ljubicic állt be.

26. perc: Túl vagyunk a meccs negyedén, s máris itt van a harmadik sárga lap – Cheberko kapta.

25. perc: Miérez ezúttal is helyet csinált magának, s lőni is tudott – fölé.

24. perc: Miérez a kapunak háttal tartotta meg a magának lefejelt labdát a tizenhatoson belül, majd megpróbálta lekészíteni azt, de odaértek a hazai védők – szöglet lett belőle.

21. perc: A hazaiak sem akarnak lemaradni – Kalinic is kap egy sárga lapot.

21. perc: A vendégek védője, Mato Milos gyűjti be a meccs első sárga lapos figyelmeztetését.

20. perc: Bockaj adott nagy labdát Miéreznek, aki ziccerben vezethette volna rá a labdát a Hajduk kapujára, de Kalinic időben kapcsolt, kiért és tisztázott.

19. perc: Látszólag a kihagyott 11-es sem zavarta meg az eszékieket, továbbra is ők irányítják a meccset. A Hajduk többnyire Lovrencsics oldalán vezeti a támadásait.

13. perc: KIMARADT! Ismét Bohar állt oda, de Kalinic jól érezte az irányt és a kapufára ütötte a lövést. Nincs eszéki előny, továbbra is 0–0 az állás.

12. perc: Bohar állt oda a büntetőhöz és nagy erővel felvarrta középre, DE a játékvezető belefújt, újra el kell végezni a 11-est.

11. perc: TIZENEGYES! Kleinheisler cselezte be magát a tizenhatoson belülre, megakasztották a lábát, elesett – jogos a büntető.

10. perc: Bohar iramodott meg a jobb oldalon, majd a tizenegyesponthoz érkező Kleinheisler elé tálalt, de a magyar válogatott középpályás elől még időben tisztáztak.

5. perc: az Mlakar elleni ütközés után hosszasan ápolt Loncar tudja folytatni a játékot.

2. perc: Egy csúnya összefejelés után Loncar maradt lent a földön – percek óta ápolják.

Legalább 25 ezer ember van a lelátón Splitben. A hazaiak fehér mezben, a vendégek fekete szerelésben futottak ki a pályára.

ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

ELŐZMÉNYEK

Az eszékiek kimondottan kedvező előjelekkel kelhetnek útra, hiszen a mérlegük az utóbbi időben kimondottan kedvező. Igaz, biztosra vehető, hogy a Poljud Stadionban népes nézősereg fogadja Nenad Bjelica legénységét (az eltiltott Amer Hiros és Vedran Jugovic játékára nem számíthat a vezetőedző, s időközben Ivan Fiolic kapcsán is azt javasolta az orvosi stáb, hogy ne vegye számításba ezúttal a csapat összeállításánál).

„Az őszi elsőségről nem beszélünk, csak arról, hogy az előttünk álló mérkőzést miként nyerhetjük meg, ha mindenki a legjobbat hozza ki magából – fogalmazott pénteken az eszéki sajtótájékoztatón a szombati indulást megelőzően Nenad Bjelica.– Huszonkét egészséges labdarúgóval utazhatunk, akik közül valamennyien roppant erős edzésmunkát végeztek a héten. Tudja mindenki, a telt házas spliti stadionban csak a maximum az elfogadható.”

„Azt hiszem, már a bajnokság végéig csak olyan rangadóink lesznek, amelyekre kiemelt figyelmet fordítanak, de éppen az ilyen találkozóknak van igazán értelmük, s azt hiszem, még fel is dob majd minket a remek hangulat. Jó körítés közepette jó csapattal mérkőzni az igazi, márpedig a Hajduk remek együttes, a liga egyik legjobbja. Csapatom karaktere is alakulóban van, hiszen azt látom a játékosaimon, hogy az első helyezést pszichésen már sokkal jobban viselik idén, mint mondjuk az előző kiírásban. Ezzel is meg kell birkózni, s erre külön is hangsúlyt fektetünk, hogy jól kezeljék a labdarúgók azt, hogy a bajnokság egyik legjobb legénységének tagjai.”

Miként azt Bjelica hozzátette, nem az őszi első hely kitétele a fontos, mivel az az idény szempontjából sokat még nem jelent, hanem az, hogy játékosai magukból a legjobb teljesítményt kihozva futballozzanak.

„A statisztikák szempontjából persze rendben van mindez, ugyanakkor volt már a klub őszi első húsz évvel ezelőtt, s a bajnoki címet mégsem sikerült elhódítania. Az őszi első helyért még semmilyen díjat nem osztanak, persze, ha lehet, akkor már őrizzük meg győzelemmel.”

ÜDVÖZÖLJÜK OLVASÓINKAT A HAJDUK SPLIT–NK OSIJEK LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik