Kleinheisler betalált a Dinamo Zagreb ellen, de kikapott az Osijek

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2022.08.20. 21:00
null
Kevés volt a két gól (Fotó: NK Osijek)
Az 1. HNL 6. fordulójában a Dinamo Zagreb 5–2-re megverte odahaza az NK Osijeket. A vendégeknél kezdett Kleinheisler László, és a góllövőlistára is feliratkozott.

 

HORVÁT 1. HNL
6. FORDULÓ
Dinamo Zagreb–NK Osijek (Eszék) 5–2 (1–1)
Zágráb, Maksimir Stadion, 5168 néző. V: Kolaric
Dinamo:
Livakovic – Moharrami, Lauritsen, Peric, Bockaj – Misic – Menalo (Spikic, a szünetben), Ivanusec (Gojak, 84.), Tolic (Drmic, a szünetben), Orsic – Petkovic (M. Baturina, 76.). Vezetőedző: Ante Cacic
Eszék: Ivusic – Loncar, Bralic (K. Lovric 10., Miérez, 84.), Barisic – Milos, Jurcevic – Jugovic, Brlek (Bakic, 80.) – Kleinsheisler (Fucak, 84.), Fiolic (Grzan, 81.) – Beljo. Vezetőedző: Nenad Bjelica
Gólszerző: Orsic (3.), Petkovic (53.), Peric (66., 82.), Jurcevic (90+3. – öngól), ill. Beljo (29.), Kleinheisler (73.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A magyar válogatott Kleinheisler László csapata, az Eszék pocsékul rajtolt: már hat mérkőzés óta nyeretlen, a horvát élvonalban két pontot szerzett a legutóbbi öt fordulóban, ráadásul kiesett az Európa-konferencialigából.

Most sem volt esélye a győzelemre a címvédő és listavezető Dinamo Zagreb otthonában, igaz, miután Mislav Orsic a harmadik percben megszerezte a vezetést a hazaiaknak, nem adta fel az Eszék, olyannyira nem, hogy Kleinheisler jobblábas, húszméteres lövését a jobb oldali kapufa hárította csak, majd Dion Drena Beljo góljától a VAR mentette meg a hazai csapatot – a húszéves, roppant tehetséges ék aztán szerzett egy érvényes találatot is.


Nem véletlenül szeretné őt leigazolni a Borussia Mönchengladbach mellett a VfB Stuttgart, a VfL Wolfsburg, a Borussia Dortmund, az FC Basel és az Anderlecht, is klasszikus középcsatár-erényeket csillogtat.


A második félidőben Kleinheisler László egy védőn megpattanó, 16-os előtti lövése a bal felsőben kötött ki, de nem lehet felhőtlen a magyar játékos öröme: a volt eszéki Petar Bockaj két gólpasszt adott a bal szélről a felfutó középső védőnek, Dino Pericnek, a kettő fejes gól előtt Bruno Petkovic is betalált.

Petkovicot a hajrára a remek formában lévő védekező középpályás, Martin Baturina váltotta (Roko Baturina testvére), és nem tudott már újítani az Eszék, sőt hatalmas fölényben játszott a sokkal jobb erőben lévő hazai csapat.

A héten megerősítette az eszéki vezetőség tisztségében Nenad Bjelicát, de a csapat a mester 51. születésnapjára nem tudta átnyújtani az igazi ajándékot. 5–2

 

PERCRŐL PERCRE

Hatalmas molinó mögé állnak a hazaiak: A Dinamónál nincs nagyobb klub! Ez a felirat.

Érdekes, csak 52 százalékban volt a hazaiaknál a labda.


90+4. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+3. perc DARIO SPIKIC ELLENBEN BETALÁL, jobbról a bal, azaz a rövid alsóba lő az ötös jobb sarka elől. Szerencsés gól ez is, mert megpattant a labda MARIO JURCEVICEN, és becsapta a másik irányba mozduló kapust. ÖNGÓL, jobbal beadott volna a szélső, ballal beleért Jurcevic. 5–2!

Úgy tűnik nem talál be ma a 30 éves, 35-szörös svájci válogatott Drmic.

Három perc a ráadás.

90. perc Beljo jobbal félmagasan a rövid sarokba lőne kissé jobbról, nyolcról, de gyengén, fogja a labdát a vetődő kapus. Livakovic.

87. perc Orsic balról középre ad bal külsővel, kivetődik Ivusoc Gojak elé.


82. PERC ELDŐLT, DINO PERIC az ötösről a bal alsóba fejeli Bockaj bal oldali, ballábas beadását. Ezúttal Jurcevic maradt le róla. 4–2!

80. perc A Baturina fifikás, lágy emelésére rácsapó Spikic jobbal tízről a kilépő kapusba lő! Roko Baturina testvére.

79. perc Szép, Bockaj passzát Orsic kissé balról, 20 méterről jobbal a léc alá küldené, de figyel Ivusic, és szép mozdulattal védeni tud.

75. perc Martin Baturina áll be Petkovic helyett, szűrő be, ék le.


73. PERC ÉS KLEINHEISLER LÁSZLÓ BETALÁL! Középről, ballal, 20 méterről kapura lő, a bevetődő Misicről gyönyörű ívben a bal felső sarokba pattan a labda. 3–2!

70. perc Lovric 30 méteres lövése nem az igazi.

A hivatalos nézőszám: 5168.

 


 

66. PERC EDDIG BÍRTA AZ ESZÉK? Bockaj bal oldali, ballábas beadását kissé balról, Barisic mellől, öt méterről a jobb alsóba fejeli DINO PERIC. 3–1!

60. perc Kleinheisler oxival hozza el a labdát egy összecsapás után, szép jelenet!

55. perc Drmic a kapust is kicselezi, majd jobbal a jobb alsó mellé lő kissé jobbról, 13 méterről, a szintén a szünetben beálló Spikic passzából.

54. perc Mellé, Misic megindul, és jobbal középről, 19 méterről nem sokkal lő a jobb alsó sarok mellé!

 


 

53. PERC ITT A GÓL, Fiolic és Milos nem figyel, és itt a gól, egy jobb oldali, jobbalábas Moharrami-beadást BRUNO PETKOVIC az ötös bal sarkáról a bal sarokba fejel, a labda lepattant a gólvonal előtt, majd kikötött a felső sarokban. 2–1!

Az idényben az első 4 bajnokin eddig 3 kanadai pontot gyűjtött, az Eszék színeiben 149 mérkőzésen lőtt 24 gólt és adott 29 gólpasszt.

50. perc Milos megindul a jobb szélen, bevetődve szereli Bockaj, majd mint a villám, megindul. Nem véletlen a lendület: tavaly 2.7 millió euróért az Eszéktől vette őt a Dinamo.

46. PERC FOLYTATJUK!

Bjelica éppen ma lett 51 éves.

Egy kis örökmérleg: 136 mérkőzés, 85 zárgábi és 20 eszéki sikerrel, 264, ill. 113 rúgott góllal.


E párharc legjobb góllövői a közelmúltból:
el-Arbi Hillel Szudani 7
Duje Cop 6
Junior Fernandes 5
Sammir 5
Ángelo Henríquez 4

Ezért köszöntötték a meccs előtt.


45+3. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

Két perc a ráadás, előtte Misic lőtt távolról nem sokkal a léc fölé.

42. perc Nincs bent, az ötös bal sarkáról ballal a Petkovic indította Orsic a jó ütemben kilépő kapusna lő!

41. perc Kleinheisler nem lő 16-ról, középről, Brlek elé tolja a labdát, de pontatlanul, rossz ütemben, közbelép Bockaj.

Beljo: 5 bajnoki az idényben, 4 góllal, 310 játékperc alatt.

39. perc Bruno Petkovic kap sárga lapot Loncar lekönyökléséért.

37. perc Brlek a 16-oson belül, de rossz a levétel.

36. perc Menalo már a kapuson is átverekedi magát, elrúgja előle a labdát Lovric a kapu előtt. Les.

33. perc Fiolic lő a bal sarok mellé egy 19 méteres szabadrúgást.

31. perc Petkovic elé szépen vetődik ki az ötös bal sarka előtt Ivusic. Nincs 11-es, nem is járt érte az. Barisic nagyot rúg Menalóba a jobb szélen, a szabadrúgást Bockaj adja be, ballal, a labdát felfejeli az ötösön Loncar, a labda a kapusé lesz végül.

 


29. PERC ITT AZ EGYENLÍTÉS, jobbról jobbal remekül ad be Milos, az ötösről, középről a bal alsóba fejeli a labdát DION DRENA BELJO, nagyon harcosan, elszántan lerázva magáról Lauritsent. A kapusnak esélye sem volt a védésre: 1–1!


20. perc
Orsic ismét megvillan, a 16-os bal sarka elől jobbal nem sokkal lő a léc fölé.

15. perc Majdnem gól, de csak majdnem, jobbal a léc alá, pontosabban a jobb felső sarokba lő ballal nyolcról Bjelo, de les. Kleinheisler remekül cselezett, Fiolic lövését kiütötte a kapus, éppen Bjelo elé, de les. Érdekes, mert Fiolic jobblábas, 20 méteres lövése megpattant egy hazai játékoson. A VAR szerint sem ért a gól.

15. perc KAPUFA KLEINHEISLERTŐL. Jobbal 20 méterről kapura lő a magyar középpályás, de a labda a jobb oldali kapufa alján csattan!

11. perc Livakovic tetszetős robinzonáddal kapja ki a léc alól Fiolic 12-13 méteres fejesét!

10. perc Bockaj emel ballal balról Petkovic fejére, de a jobb sarok mellé száll a tízméteres fejes!

10. perc Csere, Bralic lesérült, Kristijan Lovric váltja.



Ivanusec villámgyorsan megindul a jobb szélen egy megszerzett labdával, jobbal középre ad, az ötösről ballal Loncar mentéskét jobbal háton rúgja a labdával Orsicot, akiről a bal sarok felé pattan a labda... balra vetődve véd Ivusic, a kipattanó azonban a hazai játékosé.

3. PERC HIDEG ZUHANY, MISLAV ORSIC jobbal a léc alá lő, kissé jobbról, két méterről. 1–0!

1. perc Orsic szögletét kifejeli a jobb sarok elől Brlek, kontra, Fiolicot azonnal fellökik.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak tiszta sötétkékben, a vendégek tiszta vörösben.

Az élcsoport: 1. Dinamo Zagreb 13 pont (5 mérk.), 2. Slaven Belupo 8 (5), 3. Hajduk Split 6 (3), ...7. NK Osijek 5 (5)

A közlemény hangsúlyozza: a közös munka megszakításának lehetősége egyetlen pillanatig sem volt a megbeszélések témája.

Szakály Ferenc az igazgatóság elnökeként 2020 szeptemberében olyan hároméves projektet alakított ki Nenad Bjelicával, amely egy szinttel magasabbra emelheti a klubot. A cél továbbra is az, hogy a klub versenyben legyen a bajnoki címért, trófeákat szerezzen és idővel szereplője legyen ősszel is az európai kupaporondnak.

 


 

A közleményből kiderült: természetesen tisztában vannak azzal, hogy az utóbbi hetek eredményei mélyen az elvárt szint alatt vannak, de az új tulajdonosi kör belépésével hat esztendeje elkezdett – pénzügyi stabilizációval induló – munkának folytatódnia kell.

Noha többen edzőváltást jósoltak, a klub- és a szakmai vezetők egyeztetése után Szakály Ferenc, az NK Osijek igazgatótanácsának elnöke közleményben tudatta a horvát labdarúgóklub honlapján: Nenad Bjelica, az egyesület sportszakmai koncepciójának kulcsfigurája továbbra is élvezi bizalmukat.

Nenad Bjelica (Fotó: NK Osijek)

 

A BL-selejtezőben szereplő, és a norvég Bodö/Glimt ellen a főtáblára jutásért harcoló fővárosiak kedden 1−0-ra elveszítették a párharc első, idegenbeli felvonását, szerdán odahaza próbálják kicsikarni a továbbjutást. Bár a Dinamónak kiemelten fontos a BL-csoportkör elérése, és arra az összecsapásra öszszpontosít, az Eszéktől bravúr lenne a pontszerzés. Nyilván a győzelem jelentene gyógyírt a sebekre, csakhogy a gárda 2018 áprilisa óta nem győzött bajnokin a zágrábiak vendégeként.

A magyar válogatott Kleinheisler Lászlót is alkalmazó NK Osijek öt tétmérkőzés óta nyeretlen, a horvát élvonalban két pontot szerzett a legutóbbi négy fordulóban, mintha saját maga előtt zsírozná a lejtőt. Ilyen előzmény után pláne nehéznek ígérkezik a szombati bajnoki, az eszékiek ugyanis a címvédő és listavezető Dinamo Zagreb otthonában lépnek pályára.

Több mint négy éve nyeretlen a Dinamo vendégeként a horvát élvonalban az NK Osijek, amely szombat este Zágrábban csap össze a címvédővel. KIESÉS AZ EURÓPA-KONFERENCIALIGA-SELEJTEZŐBEN, botladozás a bajnokságban, most pedig következik a legnehezebb erőpróba.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A DINAMO ZAGREB–ESZÉK MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik