P. L. 2021.09.19 08:46 Frissítve: 2021.09.19 09:11

1. HNL: az Eszék a Nagygoricát pontokért és hitért fogadja

Nincs kimondottan jó formában az NK Osijek legénysége a horvát első osztályú labdarúgó-bajnokságban (1. HNL), melynek 9. fordulójában Nenad Bjelica negyedik helyen álló eszéki csapata vasárnap 19.05 órától a nagygoricai HNK Goricát fogadja.

 

Fontos mérkőzés vár az Eszékre (Fotó://nk-osijek.hr)


Az Eszék a megelőző fordulóban úgy játszott 1–1-es döntetlent Zágrábban a Lokomotiva ellen, hogy a vendégek részéről Mihret Topcagic a ráadás pillanataiban egyenlített, mikor már szűk 20 perce emberhátrányban futballoztak. Ez persze egyfelől dicséret is lehet, másrészről viszont érdekesség, hogy éppen Ivan Fiolicot állították ki, akit a találkozó felvezetése alkalmával faggathattak a sajtósok, ráadásul éppen egyik volt egyesülete elleni meccsén kapott piros lapot. Ami jelen helyzetben persze inkább idevágó, hogy Bjelica a 25 éves középpályásra nem számíthat a középmezőny elejére mindig odaérni képes Gorica ellen.

Mile Skoric, az NK Osijek védelmének irányítója is éppen a múlt héten ünnepelte az eszéki színekben lejátszott 300. tétmeccsét, a gárda nem sokkal később a Horvát Kupában Beletinecen jutott tovább 3–0-val az NK Bednjával szemben, s azt követően az egyik kulcsjátékos, a szabadrúgásból hosszú idő után ismét eredményes Petar Bockaj így fogalmazott:

„Időnként úgy érzem, talán nincs kellő önbizalmunk, tartunk a hibáktól, de a kupamérkőzés után már a Goricára koncentráltunk, amely igencsak jó csapat, azonban hazai környezetben játszunk, mindent bele kell adnunk és meg kell szereznünk a három pontot.”

Aligha beszélhetett volna Nenad Bjelica is másképpen, aki szerint az önbizalmat a gólok adhatják vissza, a győzelmek pedig azt a hitet, hogy az együttes sokra hivatott.

„Nos, a kupameccshez úgy álltunk, kíváncsiak voltunk, hogy Kleinheisler Lászlót, vagy éppen Mihael Zapert mennyire tudjuk visszahozni az ideális formájuk szintjére, egyelőre még a bajnoki találkozó kezdetéig, hogy miként alakul a helyzet velük – mondta el a klub tájékoztatóján Bjelica. – Ami a csapatot illeti, a legfontosabb, hogy hiába kételkednek benne bizonyos helyzetekben az emberek, a játékosoknak akkor is erősnek kell maradniuk, s nekik hinniük kell önmagukban mindentől függetlenül. A remek munka és a türelem eredményre vezethet, a győzelmek pedig további önbizalmat adhatnak számunkra is. Remélem, mindezt már vasárnap este is megmutathatjuk.”

HORVÁT 1. HNL
9. FORDULÓ
19.05:
NK Osijek (Eszék)–HNK Gorica – élőben az NSO-n!

2021.10.26 23:29:18

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. »Egész pályafutásom során a tanulási iránti vágy segített rajtam a legtöbbet.« Ahogyan Cristiano Ronaldo vagy Robert Lewandowski, Mohamed Szalah is felmérte, miben, milyen sorrendben kell előrelépnie, és haladt becsülettel.

2021.10.25 16:01:57

Minden más foci BOROS MIKLÓS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Továbbra sem megy a sepsiszentgyörgyieknek, de egy nagyon furcsa gól is kellett a CFR-sikerhez.

2021.10.24 15:19:40

Minden más foci DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely), RÁCZ PÉTER (percről percre)

Hahn János büntetőt hibázott, de Andzouana góljával győzött a Dunaszerdahely.

2021.10.24 12:15:37

Minden más foci TŐKE JÁNOS (összefoglaló), CSELŐTEI MÁRK (percről percre)

A listavezető vendégeknél nem volt ott a keretben a magyar válogatott Holender Filip.

2021.10.23 14:41:42

Minden más foci B. J.

Léc, kapufa, bravúros mentések: rengeteg helyzet kellett egyetlen gólhoz az eszékieknek a Dragovoljac ellen.