Szexuális zaklatással vádolják az argentin élcsapat négy játékosát

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.03.08. 10:25
Jam MediaSebastian Sosát és három társát is kitette a Vélez Sarsfield, amely szexuális zaklatással vádolja játékosait (Fotó: Getty Images)
Szexuális zaklatással vádolják az argentin Vélez Sarsfield labdarúgócsapatának négy játékosát. A Buenos Aires Herald beszámolója szerint Sebastián Sosa a március 2-i, Atlético Tucumán elleni bajnoki után a szállodai szobájába hívott egy 24 éves nőt, akit az áldozat elmondása szerint Sosa mellett Braian Cufré, Abiel Osorio és José Florentín zaklathatott.

A Vélez Sarsfield gól nélküli döntetlent játszott március 2-án az Atlético Tucumán vendégeként. A Buenos Aires Herald arról számolt be, hogy a mérkőzés után a klub négy labdarúgóját, Sebastián Sosát, Braian Cufrét, Abiel Osoriót és José Florentínt is szexuális zaklatással vádolta meg, s kitette őket a keretből.

Az ügy a rendőrségi jelentés napvilágra kerülése után lett nyilvános. A jelentés szerint Sosa a Tucumán elleni mérkőzés után Instagram-üzenetben hívott egy 24 éves nőt a szállodai szobájába, aki amikor megérkezett, Sosa mellett Cufrét, Osoriót és Florentínt is a szobában találta, s italoztak.

Az áldozat elmondása szerint egyszer rosszul lett, szédült és ezért lefeküdt az ágyra, majd szexuálisan bántalmazták őt a labdarúgók. A nő hajnali fél 6-kor került olyan állapotba, hogy el tudta hagyni a szobát. 

A Vélez Sarsfield később közleményt adott ki az ügyben, megemlítve, a klub erőforrásai a nyomozók rendelkezésére állnak.

„A vád súlyossága miatt a Club Atlético Vélez Sarsfield teljes mértékben a tucumáni bíróság rendelkezésére áll és minden szükséges információt megad az ügy megoldásához” – írták.

A Vélez Sarsfield egyébként Argentínában elsőként vezetett be diszkrimináció, kirekesztés és szexuális visszaélés és zaklatás elleni protokollt, ennek 2021-ben két játékos, Miguel Brizuela és Thiago Almada már áldozatául esett hasonló vádak után.


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik