Mexikó jobb volt, Panama ellen folytatja a magyar soccaválogatott

BOBORY BALÁZS (Cancún)BOBORY BALÁZS (Cancún)
Vágólapra másolva!
2024.02.24. 08:03
A magyar válogatott (piros mezben) négy gólt kapott Mexikótól (fehérben) (Fotó: facebook.com/InternationalSoccaFed)
Címkék
Elvesztette a csoportelsőségért vívott rangadót Mexikó ellen a magyar válogatott a Cancúnban zajló Socca Copa Américán, így szombaton magyar idő szerint 17 órakor a legjobb nyolc közé jutásért Panama ellen kell játszanunk.

 

 

Várható volt, hogy ez bitang nehéz lesz.

A házigazdák válogatottja már az első két napon Uruguay, majd Guatemala ellen is megmutatta, hogy hazai környezetben tornagyőzelemre tört, és ezt érzik a helyi szurkolók is, óriási volt a felfordulás a cancúni mobil soccastadion környékén. A pálya melletti ajándékárusok és büfések remek estét zártak és néhány perccel a Mexikó–Magyarország összecsapás előtt a szervezők kitehették a megtelt táblát, kétezren szorongtak a lelátókon, örvendetes módon több magyar csoportosulás és zászló is feltűnt a lelátókon. Az összecsapást megtekintette Németh Zoltán, Magyarország mexikói nagykövete is, aki abban reménykedett, hogy győztes meccsen szoríthat a mieinknek.

Elképesztő hangulatban vonultak be a csapatok a pályára, az 1986-os világbajnokságon elhíresült hullámzás ezúttal is nagy örömöt okozott a drukkereknek a tribünökön. A mexikói szurkolók már az első percben olléztak kedvenceik adogatása közben, tehették, mert jóval gyorsabbnak és összeszokottabbnak tűntek a házigazdák, akik sokat birtokolták a labdát és veszélyesebbek is voltak. A magyar együttes foggal-körömmel védekezett. Nem sikerült átvészelni a nyomást, előbb egy szép egyéni játék után szerzett gólt Mexikó, a második gól viszont sokkal bosszantóbb volt, hiszen egy szabadrúgás után szétnyílt a kéttagú sorfalunk, és máris kettővel vezetett a hazai csapat.

Az első félidő hajrájában éledeztünk, a legnagyobb lehetőség Vörös-Torma Martin előtt adódott, de a center közelről magasan fölé lőtt.

A második játékrészt viszont jól kezdtük, agilisan támadtunk le, többet volt nálunk a labda, megérdemelten jött Huszty Dániel szépítő találata. Sajnos nem sokáig reménykedhettünk, mert egy villámgyors kontra végén a házigazdák visszaállították a kétgólos különbséget. Aztán lett belőle három, Szabó Marcellt állította ki a játékvezető, az emberelőnyt pedig kihasználta Mexikó. A meccs hajrájában egyre piszkosabb lett a játék, ment az adok-kapok, a verbális ütközetek majdnem tettlegességig fajultak, szórták ki a játékosokat a bírók. Becsülettel végigharcolta a mérkőzést a magyar csapat, de ennyivel jobb volt a rivális, amely csoportelsőként a negyeddöntőbe jutott.

Nekünk viszont játszani kell egy mérkőzést a legjobb nyolcba kerülésért, mégpedig Panama legjobbjai ellen. Ez a meccs helyi idő szerint 11 órakor kezdődik, és ha sikerül nyerni, akkor este jöhet az Egyesült Államok alakulata, immár az elődöntőért.

„Tízezer kilométerre vagyunk a hazánktól, óriási élmény, hogy itt lehet szurkolni a magyar válogatottnak Cancúnban, ezen a tornán – nyilatkozta lapunknak Németh Zoltán, Magyarország mexikói nagykövete. – Örömmel láttam, hogy sok itt élő magyar is kilátogatott a mérkőzésre, ez számukra is fontos esemény volt. Gyerekkorom óta futballrajongó vagyok, számomra ez a legszebb sport a világon. Nagyon erős mexikói csapat volt az ellenfél, a végeredmény ellenére szépen helytálltak a fiúk, és reménykedem, hogy holnap sikerül valami szép eredményt elérni, a kieséses fázisban bármi lehet. Ha a vasárnapi végjátékba odaér a magyar csapat, akkor jövünk újra drukkolni.”

Ehhez szombaton két meccset kell nyerni, de az ellenfelek közül az eddig látottak alapján egyik sem ér fel Mexikóhoz.

SOCCA COPA AMÉRICA

A-csoport
3. forduló
Mexikó–Magyarország 4–1 (2–0)
A magyar gólszerző: Huszty. 
A csoport végeredménye: 1. Mexikó 9 pont, 2. MAGYARORSZÁG 6, 3. Guatemala 3, 4. Uruguay 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik