Mémek: ellenfeleket keres magának a Szuperligába a Real Madrid és a Barcelona

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.12.22. 13:52
null
„Hívd még egyszer a Burnley-t” – mondta a Real Madrid az FC Barcelonának, ahogy a két csapat további ellenfelek után kutat (Fotó: OddsBible)
Mint ismert, az Európai Unió bíróságának csütörtöki közlése szerint a nemzetközi (FIFA) és az európai futballszövetség (UEFA) az uniós joggal ellentétesen döntött korábban amellett, hogy megakadályozza az úgynevezett Európai Szuperliga (ESL) létrehozását. A hír végigsöpört az európai klubokon, melyek többsége kiállt az új liga ellen, illetve mellett, de természetesen a mémgyárosokat is megihlette az új bajnokság ötlete. Ezekből szemezgettünk.

 

Mint ismert, a húszcsapatosra tervezett Szuperliga ötlete először még 2021 áprilisában vetődött fel, amikor 12 klub állt elő vele, de a FIFA és az UEFA elöljárói mellett a futballvilág más befolyásos személyiségei is elítélték a tervet, ezért a tizenkettek közül kilencen is elálltak a Szuperligától, csak a Real Madrid, az FC Barcelona és a Juventus állt ki mellette.

Az UEFA épp a három klub miatt indított fegyelmi eljárást 2021 májusában, a spanyol bíróság viszont az ügy miatt az Európai Unió Bíróságához fordult iránymutatásért.

Az EB viszont úgy ítélte meg, hogy a FIFA és az UEFA az uniós joggal ellentétesen akadályozta meg a Szuperliga létrehozását.

A Real Madrid és az FC Barcelona a döntés ellenére kiállt a szakadár sorozat mellett, a Juventus pedig továbbra sem reagált semmit az ügyben.

A Szuperligával kapcsolatos hírcunami természetesen a mémgyárosokat is megihlette, természetesen a központban a két spanyol gigásszal és azok elnökeivel, Florentino Pérezzel és Joan Laportával.

FLORENTINO PÉREZ BESZÉDET MOND A SZUPERLIGÁBAN RÉSZTVEVŐ KLUBOK ELNÖKEINEK


„HÍVD MÉG EGYSZER A BURNLEY-T” – mondta a Real Madrid az FC Barcelonának, ahogy a két csapat további ellenfelek után kutat.

NEM MARADT TÖBB IDŐ AZ ELLENFÉLKERESÉSRE, ÍME A SZUPERLIGA MENETRENDJE

SZUPERLIGA: ELKÉPZELÉS ÉS VALÓSÁG

A nap trollja címet a Domino’s Pizza Egyesült Királyságbeli részlege érdemelte ki, amely a Tottenham Szuperligát elítélő kommunikéjéhez azt írta: „Amikor azt mondod, nem kérsz a pizzából, amiből meg sem kínáltak.”

De a TrollFootball is megtalálta a Hotspurt: a Tottenham szeretne csatlakozni a Szuperligához
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik