Klub-vb: Benzema büntetőt hibázott, az Al-Ahli készülhet az elődöntőre

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2023.12.15. 21:19
null
Karim Benzema kihagyott tizenegyese volt a találkozó fordulópontja (Fotó: Getty Images)
Az Al-Ahli némi meglepetésre simán legyőzte az Al-Ittihadot a Szaúd-Arábiában zajló klubvilágbajnokság pénteki negyeddöntőjében. Az egyiptomi csapat a döntőbe jutásért a brazil Fluminensével csap össze.

 

Ahogy arról már korábban már hírt adtunk, az első pénteki negyeddöntőben a japán Urava Red Diamonds 1–0-ra legyőzte a mexikói Leónt, így bejutott az elődöntőbe, ahol a Manchester City lesz az ellenfele.

A másik mérkőzésen az egyiptomi Al-Ahli a Karim Benzema nevével fémjelzett szaúdi Al-Ittihaddal találkozott. A meccs első góljára 21 percet kellett várni, Ali Malul szerzett vezetést az Al-Ahlinak. Közvetlenül a félidő előtt az Al-Ittihadnak megvolt a lehetősége az egyenlítésre, nem is akármilyen, Karim Benzema tizenegyesét azonban kivédte Mohamed el-Senavi.

A második félidőben büntetett az Al-Ahli, amely még kétszer vette be a végére megroggyanó Al-Ittihad kapuját. Az 59. percben Husszein el-Sahat, a 62. percben Emam Asur talált be. A 90. percben az egyiptomiak játékosát, Anthony Modeste-et kiállította a játékvezető, ami hozzásegítette az Al-Ittihadot a becsületgólhoz, a 92. percben Benzema faragott a csapatok közti különbségen – 3–1 lett a meccs vége.

Az Al-Ahli ellenfele a Libertadores-kupa-győztes Fluminense lesz a december 18-i elődöntőben.

KLUBVILÁGBAJNOKSÁG, SZAÚD-ARÁBIA
NEGYEDDÖNTŐ
Al-Ahli (egyiptomi)–Al-Ittihad (szaúdi) 3–1
(A. Malul 21., El-Sahat 59., Asur 62., ill. Benzema 90+2.)
Kiállítva: Modeste (Al-Ahli, 92.)
KORÁBBAN
León (mexikói)–Urava Red Diamonds (japán) 0–1
(Schalk 78.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik