Világfutball: a 100. válogatott meccsére készült – aztán be sem nevezték

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.11.01. 13:19
null
Irene Paredes (Fotó: Getty Images)
Adatrögzítési probléma miatt nem lett százszoros válogatott Irene Paredes, a spanyol női futball kiemelkedő játékosa – legalábbis egyelőre.

 

Irene Paredes felépült sérüléséből, úgy volt, hogy pályára is lép kedden a Svájc elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen, csakhogy:

„Valami hiba volt a számítógépes rendszerrel. A szállodában tudtuk meg, hogy ez a helyzet, alkalmazkodnunk kellett, úgyhogy annak a csapatnak kellett pályára lépnie, amelyiket láttak” – mondta utóbb Montse Tomé, a spanyol válogatott szövetségi kapitánya.

A spanyolok egyszerűen nem tudták feltölteni a frissített keretüket; az előző, olaszok elleni mérkőzésükre benevezettekkel kellett nekifutniuk a meccsnek, így ott szerepelt a listán a sérült Amaiur Sarriegi – és nem kerülhetett rá az időközben felgyógyuló Paredes.

A 32 éves barcelonai középhátvéd távolléte nem okozott gondot, a világbajnok 7–1-re megnyerte az idegenbeli mérkőzést, és négy forduló után százszázalékos teljesítménnyel vezeti csoportját.

A spanyol női válogatottban eddig csak a kedden két gólt szerző, kétszeres aranylabdás Alexia Putellas, valamint Jenni Hermoso jutott el száz mérkőzésig – Paredes legkorábban decemberben csatlakozhat hozzájuk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik