Román Superliga: eddig húzta Ciobotariu a Sepsinél

Vágólapra másolva!
2023.11.29. 14:46
null
Liviu Ciobotariu vette a kabátját, már nem ő az edző Szentgyörgyön
Öt hónapig volt a Sepsi OSK vezetőedzője Liviu Ciobotariu, a nyáron kinevezett 52 éves szakemberrel ugyanis szerdán, közös megegyezéssel szerződést bontott a székelyföldi klub.

 

Ciobotariu első két hónapjában remekül teljesített szentgyörgyi csapat, amely a playoffkörig jutott a Konferencialigában és első hat bajnok mérkőzésén veretlen maradt. A szeptemberi válogatott szünet után viszont jött egy hatos vereségsorozat, és címvédőként korai búcsú a Román Kupában.

Ciobotariu megtartása vagy távozása az elmúlt egy hónapban a szentgyörgyi klubvezetőknek feltett leggyakoribb kérdés lett, bár a novemberi négy veretlen bajnoki némileg elodázta a döntést. Végül a hétfő esti, utolsó perces craiovai vereség pecsételte meg sorsát – immár a vezetés is belátta, hogy a kizárólag kivárásra és gyors ellentámadásokra játszó stratégiája nem nyerő: a Sepsi jelenleg tizedik a Superligában, ötpontos hátrányban a felsőházi rájátszást érő hatodik helytől.

Ciobotariu 26 mérkőzésen vezette a Sepsi OSK-t, mérlege 9-9 győzelem és vereség, valamint nyolc döntetlen, átlagban 1.35 szerzett pont. Vele együtt távozik két segítője, Catalin Munteanu és Adrian Iordache is.

Utódját a csütörtök délutánra meghirdetett sajtótájékoztatón nevezi meg a klub, a sportal.hu úgy tudja, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, a német Bernd Storck lesz az új vezetőedző.

Hadnagy Attila, a Sepsi klubigazgatója a szerződés aláírásáig nem akart nevet mondani, de a Nemzeti Sport megkeresésére azt nyilatkozta: „külföldi edző érkezik, aki még nem dolgozott a román bajnokságban.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik